Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Integrované obvody

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
30024
Posledná úprava
26.02.2010
Zobrazené
992 x
Autor:
yvonne7
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Našou úlohou bolo vyriešiť racionalizačnú úlohu vo firme Integer s.r.o., ktorá sa zaoberá výrobou integrovaných obvodov. Z informácií poskytnutých na oficiálnej stránke podniku sme sa dočítali o technológiách použitých pri výrobe integrovaných obvodov. Tento problém sme sa snažili riešiť, čim sa nám znížia rôzne faktory spojené s výrobou a nákladmi.

Čas na prácu sa zníži, zvýši sa kvalita výroby a tým sa znižujú náklady spojené s opravou nekvalitných výrobkov. Spoločnosť plánuje zakúpiť modernú plne automatizovanú linku na prípravu a skladanie integrovaných obvodov. Nakoľko firma je na začiatku podnikania a doposiaľ nevykazovala vysoký zisk, ktorým by bola schopná pokryť nákup spomínanej výrobnej technológie, vedenie spoločnosti sa rozhodlo požiadať banku o úver.

Spomínaná technologická linka je schopná vyrobiť podstatne vyššie množstvo IO ako je potrebné pre našu firmu, čím vniká problém s nedostatočným využitím jej výrobnej kapacity. Aj na tento problém sme našli riešenie.

Výroba komponentov na tejto linke je lacnejšia ako pri použití zastaralejších technológií u iných firiem, čím už sme dopredu získali odberateľov do budúcnosti a tak sa vyrieši vzniknutý problém s nedostatočným využitím výrobnej kapacity spomínanej linky. Spoločnosť samozrejme plánuje predávať produkt aj v zahraničí a uvažuje o zriadení vlastnej podnikovej predajne.

Taktiež plánuje rozšíriť výrobu. Plánuje zamestnať ďalších zamestnancov a rozšíriť výrobu o špeciálne integrované obvody MX805. Spoločnosť predpokladá pokračovať aj v servisných službách pre zákazníkov ako tomu bolo doposiaľ.

Kľúčové slová:

integrovane obvody

technologia integrovaných obvodov

swot analýza

zhodnotenie racionalizačnej úlohy

ekonomická efektívnosť