Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Public relations v súčasnom manažmente

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
15 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
11848
Posledná úprava
21.06.2019
Zobrazené
1 220 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Neprebádané územia sa na starodávnych mapách označovali nápisom “Hic sunt leones” - Tu sú levy. Pre nás sú “levy” aj na pomedzí kdesi medzi reklamou a marketingom. Vo vyspelých demokratických spoločnostiach na tomto území už dlhé desaťročia pôsobia public relations. (ŽÁRY, 1995 , s. 8)

Čo rozumieť pod týmto pojmom? Public relations sú ako priateľstvo. Spoznávame ich zväčša až v núdzi, keď zisťujeme, akú veľkú hodnotu majú veci každodenné, a keď pripúšťame, že sme sa mohli mýliť a kráčať nesprávnym smerom, nesprávnym tempom, v nesprávnom čase, s nesprávnymi partnermi, nesprávne vybavení a nesprávne naladení... Doslovný preklad public relations (PR) z angličtiny znie “verejné vzťahy”. Niekedy sa tento pojem prekladá ako “vzťahy k verejnosti” alebo “vzťahy s verejnosťou”. Nie je to celkom presné, najmä ak berieme do úvahy, že k public relations patria napríklad aj vzťahy vnútri organizácií a ich - hoci ja najmenších organizačných zložiek. V týchto prípadoch si len ťažko zvykáme, že “verejnosťou” sú upratovačky v podniku, spojovateľky v telefónej ústredni alebo členovia vrcholového manažmentu.Preto sa ostáva radšej pri klasickom názve public relations.(ŽÁRY, 1995, s.8)

Kľúčové slová:

public relations

reklama

marketing

vzťahy s verejnosťou

dodávatelia

investori

komunita

zamestnanci

vrcholový manažment



Obsah:
  • Public relations, ich história a vývoj
    Zoznam bibliografických odkazov

Zdroje:
  • Asociácia Public Relations Slovenskej Republiky
  • http://www.apra.cz/cz/index.php?show_page=text§ion=7.1.1
  • DUDINSKÁ, Elvíra, FORET, Miroslav, ŠTEFKO, Róbert, ŠIMEGH, Peter. 2000. Základy marketingu , EKONÓM BRATISLAVA, ISBN 80-225-1222 ŠTEFKO, Róbert, prednášky k predmetu Public relations v súčasnom manažmente,ak. rok 2006-07
  • ŽÁRY, Ivan, 1995, Public relations - cesta k úspechu, HEVI , ISBN 80-85518-73-2
  • ŽÁRY, Ivan, 1997 - dodnes, Public relations, Bratislava, živá internetová publikácia.
  • http://cs.wikipedia.org/wiki/Public_relations