Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 032   projektov
0 nových

Prečo nie interupcia

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
16 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
11410
Posledná úprava
29.11.2018
Zobrazené
1 471 x
Autor:
ashleey
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Interupcia alebo umelé prerušenie tehotenstva je lekársky zákrok, ktorého prevedenie je upravené zákonom. Je to násilný zákrok, ktorý ukončuje, nie teda ako je v názve uvedené prerušuje, tehotenstvo. Zákrok je robený väčšinou na prianie ženy, ktorá nechcene otehotnela a dostala sa tak tehotenstvom do ťažko riešiteľnej životnej situácie, častým dôvodom býva nízky vek potenciálnej matky.

Alfou a omegou celej debaty o interrupciách a sporným bodom na ktorom sa strany nevedia dohodnúť je otázka kedy vlastne vzniká ľudský život hodný absolútnej ochrany.

Po oplodnení vajíčko putuje do maternice matky, kde sa uhniezdi Najprv je to jedna bunka, ktorá má 46 chromozómov - 46 ľudských chromozómov. Táto bunka je hneď mužská alebo hneď ženská a neustále sa delí.Za týždeň sa vytvorí viac než sto buniek.
Je to živá bytosť, ktorá rastie, vyvíja sa, dospieva, a je kompletná, teda od tohto okamihu sa jej už nič nepridá, až do smrti starého muža alebo ženy, potrebuje iba výživu, kyslík a čas, aby sa mohla plne rozvinúť. Táto bytosť je naprogramovaná zvnútra, sama si riadi rast, vývoj a výmenu svojich odumretých buniek.

Kľúčové slová:

interupcia

neplánované tehotenstvo

komplikácia

trvalé následky

aborcia



Obsah:
  • Komplikácie
    Trvalé následky