Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Marketing služieb

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
42 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22724
Posledná úprava
23.04.2009
Zobrazené
1 299 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod
Služby začínajú predstavovať podstatnú časť výdavkov domácností a podnikov. Nárast spotreby služieb je ovplyvňovaný spoločenským rozvojom, rastom produktivity práce, zmenami vo sfére výroby, neustálou modifikáciou spotrebných predmetov, kultúrnym rozvojom človeka, zmenou životného štýlu, zmenou hodnotovej štruktúry a ďalšími faktormi.
Služby začínajú dominovať v spoločensko-ekonomickom rozvoji najvyspelejších i rozvíjajúcich sa krajín. Službami pridaná hodnota sa stáva súčasťou a podstatou mnohých výrobkov. Služby sa stávajú konkurenčným faktorom.
V súčasnosti takmer každý podnik poskytuje služby. Služby sa stávajú pre výrobcov konkurenčným nástrojom a zdrojom vyššej pridanej hodnoty pre zákazníkov.
Hlavnými hybnými silami sféry služieb na strane ponuky je rýchly rozvoj výroby predmetov, ktorých komplementárnou súčasťou sa stávajú služby, ako aj nárast miery substitúcie hmotných statkov. Rozdiel medzi výrobkom a službou začína postupne slabnúť. Každé odvetvie v súčasnosti nesie v sebe potenciál pre rozvoj služieb. Každý podnik môže ku svojmu výrobku ponúknuť niečo navyše - ponúknuť k nemu službu. Osobitne vo sfére obchodu je priestor pre rozširovanie služieb pred predajom, počas predaja a po predaji. Služby sa stávajú konkurenčným nástrojom, ako aj ďalším nástrojom marketingového mixu.

Kľúčové slová:

marketing služieb

vlastnosti služieb

interaktívny manažment