Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Logistika podniku (zásobovacia a skladovacia logistika, dopravná logistika, výrobná logistika, odbytová a obalová logistika)

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
65 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
13100
Posledná úprava
16.10.2020
Zobrazené
3 314 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Logistika prispieva rohodujúcim spôsobom k dosahovanú nielen konkurencieschopných cien, ale a pohotovosť dodávok a tým k akceptovanú a preferovaniu výrobkov na trhu. Logistika je zložkou výrobku a tým činiteľom kvality, ktorý pôsobí priamo a takmer bezprostredne na konkurenčnú schopnosť výrobného podniku.
Názory logistických špecialistov na najlepšiu cestu k optimálne logistickej štruktúre sa niekedy dosť rozchádzajú. No všetci odborníci vidia v trhovo orientovanej logistike šancu v konkurenci. Pri nákupe tovaru, výrobkov alebo služieb býva cena prvým a najdôležitejším, keď často veľmi problematickým rozhodovacím kritériom. Kvalita, poradenstvo, servis, ako a zásobovane náhradným dielcami sú kritéria, ktoré sa obyčajne skúmajú až potom a vo vzťahu cene. Ak sú tieto body vyjasnené spokojnosti potenciálneho zákazníka, začína sa podľa okolností znovu od začiatku. Opäť sa cena - po prípadnom odpočítaní zľavy - znovu od začiatku.
Opäť sa cena - po prípadnom odpočítaní ľavý - dostáva na začiatok rozhodovacieho reťazca. Vo všetkých fázach, pred používaním, počas neho a aj po ňom, je logistika síce neviditeľnou, ale napriek tomu rozhodujúcou položkou výrobku alebo služby. Ovplyvňuje cenu budúceho výrobku už počas jeho vývoja. Je nákladovým, časovým a hodnotovým činiteľom pri nákupe surovín a služieb, počas výrobne fázy, v skladovaní, v distribúcii a dokonca ešte a po kúpe až po recykláciu. Dodržiavanie dodacích lehôt, služieb alebo zásobovňa náhradným dielom nie sú bez logistiky možné. Logistika e teda rozhodujúcim činiteľom každé hospodárskej činnosť. Veľkým podnikom, vodcom na trhu, je to dávno jasné.
Malé a stredné podniky tu mávajú zreteľné problémy, lebo často nevidia ponúkajúce sa šance znižovať nálady, a tým dodávať lacnejšie, t. j. konkurencieschopné výrobky. To môžu už len tí výrobcovia, ktorí pracú v logistike hospodárne a účinne. V praxi sú to predovšetkým veľkí výrobcovia, ktorí s túto problematiku uvedomili a uplatňujú príslušné stratégie. Šancu v budúcnosť majú ucelené logistické koncepcie a najvyššia náladová prehľadnosť.
Ako ukazujú najrôznejšie prieksumy venované racionalizácii vo výrobe, logistika Je poslednou oblasťou, v ktorej možno dosiahnuť skutočné nákladové výhody.
...

Kľúčové slová:

logistika

logistika podniku

zásobovanie

zásobovacia stratégia

dopravná logistika

výroba

výrobná logistika

odbyt

odbytová logistika

obal

obalová logistika



Obsah:
  • Logistika podniku
    Prvky zásobovacej stratégie
    Portfóliová stratégia
    Dopravná logistika
    Výrobná logistika
    Odbytová logistika
    Obalová logistika rieši ako zabezpečiť

Zdroje:
  • poznámky
  • skriptá