Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

História automobilky AUDI

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
2,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
13120
Posledná úprava
20.10.2020
Zobrazené
1 842 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Štyri kruhy
Znak Audi - "štyri kruhy" - je symbolom jedného z najstarších výrobcov vozidiel v Nemecku. Predstavuje splynutie štyroch - do tej doby nezávislých výrobcov - Audi, DKW, Horch a Wanderer, ktorí boli zakladateľmi dnešného AUDI AG.

Značky
Audi je jeden z najstarších výrobcov automobilov v Nemecku. Od roku 1932 formovalo Audi výrobnú značku štyroch kruhov spolu z DKW, Horch a Wanderer. Symbolizovali najširšiu motoristickú ponuku - od motocyklov až po luxusné limuzíny - nemeckého automobilového priemyslu 30-tych rokov.

Audi
V roku 1909 založil August Horch v Zwickau jeho prvý podnik. Od roku 1910 sa na trhu prezentuje pod značkou Audi, čo je latinský preklad mena Horch. Firma Audi sa prednostne orientovala na výrobu automobilov vyššej triedy. Vďaka vzrušujúcim úspechom v medzinárodných alpských pretekoch v Rakúsku (1912 - 1914) sa Audi opodstatnene stalo elitnou značkou.

DKW motocykle a automobily
V roku 1916 začal Jörgen Skafte Rasmussen v Zwickau experimentovať s vývojom osobných automobilov poháňaných parou. V roku 1919 sa závod v Zschopauer zmenil na výrobu dvojtaktných motorov. V roku 1928 sa na trhu objavilo prvé malé vozidlo DKW. Po roku 1945 vytvorili motocykle a automobily DKW základ pre obnovu Auto Union v Ingolstadte.
...

Kľúčové slová:

Audi

DKW

Horch

Wanderer

auto

automobilka

Daimler-Benz

quattro

Audi quattro

predný pohon

Wankel

motor

wankelov motor

FSI

TDI



Obsah:
  • 1. Štyri kruhy
    2. Kronika
    3. Náskok vďaka technike
    4. Súčasné technológie

Zdroje: