Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Blogy - Internetové Blogy (popis inštitúcie)

«»
Prípona
.docx
Typ
referát
Stiahnuté
24 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
13174
Posledná úprava
28.10.2020
Zobrazené
1 304 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Blogy sú internetové virtuálne inštitúcie, ktoré sa v dnešnej dobe vďaka vedecko-technickej revolúcie stali novodobým, populárnym internetovým fenoménom . Slovo blog vzniklo z anglického slova weblog , čo znamená záznam napísaný na internete. Prvý blog bol požitý 17.12.1997, Johnom Bargerom, keď ho použil na svojej webovej stránke robotwisdom.com.

Za najpoužívanejšiu formu blogu sa považuje komentovaný odkaz denníkového charakteru - väčšina blogov je niečo medzi denníkom a komentárom, ktoré šikovnejší blogeri dopĺňajú aj o fotografie, obrázky a najnovšie aj videá.

Aktivita blogerov je hlavne v písaní blogov, na ktorých môžu pridávať krátke aj dlhšie úvahy, poviedky, poéziu, alebo iba jednoducho svoje názory a články. Zároveň každý blog obsahuje možnosť pridania komentárov, alebo hodnotenia od iných blogerov. Tým narastá návštevnosť(karma)blogu a s tým samozrejme spojená aj viditeľnosť. Na veľa blogových webových stránkach sú blogy zoradené do rebríčka 10top podľa obľúbenosti a návštevnosti.

Blogerom sa môže stať hociktorý gramotný človek, ktorý má prístup k internetu a má čo iným čitateľom povedať. Ak nemá tak jeho blog upadne alebo si ho vôbec nikto neprečíta. Medzi blogermi sa teda nachádzajú rôzny bežný ľudia, študenti ale aj novinári a spisovatelia.
...

Kľúčové slová:

blog

bloger

blogovanie

internet

weblog

denník

komentár

písanie

písanie blogu

informácie

zdoj informácií

sloboda prejavu

sloboda

kontrola blogu

dodržiavanie pravidie

admin

administrátor



Obsah:
  • Blog
    Aktivita blogerov
    Bloger
    Blogy a spoločnosť
    Kontrolovanie a usmerňovanie blogu
    Pravidlá fungujúce na blogu
    Najznámejšie blogy

Zdroje: