Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Stratégia finančného investovania

«»
Prípona
.doc
Typ
prednášky
Stiahnuté
6 x
Veľkosť
0,8 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
10574
Posledná úprava
07.06.2019
Zobrazené
987 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Finančný trh

Druhy trhov:
- Trh výrobkov a služieb
- Trh výrobných faktorov
- Finančný trh

= sú mechanizmom pre premenu verejných úspor na investície s cieľom zabezpečiť ekonomickú prosperitu Zabezpečujeme si všetko možné od každodenných potrieb denných platieb, okrem toho nám vytvárajú kredit pre zachovanie verejných výdajov a životnej úrovne (investície do CP,...). Finančný trh nám umožňuje, že CP môžeme premeniť kedykoľvek na finančnú hotovosť.

Dnešný finančný systém má pre nás neskutočne veľkú dôležitosť. Sme od neho VŠETCI brutálne závislí, závislí na rýchlosti, efektívnosti a kvalite služieb finančného systému. Systém fin. trhov je typický tým, že je úžasne dynamický - neskutočne rýchle zmeny na dennom poriadku - zmeny sú často problémové. Nie sú jednoducho riešiteľné a zvládnuteľné (dochádza k tragickým situáciám). Zmeny, ktoré nám prináša, ovplyvňujú každodenný život VŠETKÝCH ekonomických subjektov, obyvateľov - intenzita sa zvyšuje.

Finančný systém nemôžeme chápať izolovane ako niečo nezávislé na ekonomike a spoločnosti, pretože každá fáza ekonomického cyklu, každá technologická inovácia, politická zmena, lokálna zmena, hurikán, záplavy, sociálne zmeny a pod. má neskutočný vplyv na rozhodovanie na finančných trhoch - a to rozhodovanie má niekedy aj ničivé dôsledky (napr. zložitá situácia na burze po 1989 - šok zo zmiešanej ekonomiky - spôsobili neskutočné kolísanie, nestabilitu cien CP).

Kľúčové slová:

finančné investovanie

finančný systém

finančný trh

trh výrobných faktorov

cenné papiere

ekonomický cyklus

podnikové obligácie

likvidita



Obsah:
  • Finančný systém a finančné trhy
    Svetové finančné trendy
    Analýza základných trendov na finančných trhoch
    Body investičného trojuholníka: výnos - riziko - likvidita
    Peňažný trh
    Inovácia na trhu dlhopisov
    Analýza akciového trhu