Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Teória obvodov

«»
Prípona
.doc
Typ
poznámky
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
2,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
26734
Posledná úprava
13.10.2009
Zobrazené
1 754 x
Autor:
funess
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Predmet Teória obvodov - prednášky. Všetko dolezite : zakladne pojmy, poucky, priklady...

1.ZÁKLADNÉ POJMY

SIGNÁL: Signál je časovo premenná fyzikálna veličina, ktorá nesie správu. Matematicky je signál opísaný funkciou jednej alebo viacerých premenných.
1D SIGNÁL: Hovoríme, že signál je jednorozmerný (jednodimenzionálny, 1D), (n-rozmerný, ND), ak funkcia, ktorou je opísaný, je funkciou jednej (n) nezávislých premenných.
SPOJITÝ SIGNÁL (v čase): Hovoríme, že signál je spojitý v určitom časovom intervale, ak sú jeho hodnoty špecifikované v každom časovom okamihu tohoto intervalu.
DISKRÉTNY SIGNÁL (v čase): Hovoríme, že signál je diskrétny v čase, ak jeho hodnoty sú špecifikované len v určitých (diskrétnych) časových okamihoch.
SÚSTAVA / SYSTÉM: Je súbor vzájomne prepojených prvkov, ktoré generujú jeden alebo viac signálov, ktoré sa nazývajú výstupnými signálmi sústavy. Signály vstupujúce do sústavy sa nazývajú vstupnými signálmi sústavy. Výstupné signály sústavy, t.j. signály, ktoré zo sústavy vystupujú, sa nazývajú tiež odpoveďou (odozvou) sústavy.
SPOJITÁ SÚSTAVA: Hovoríme, že sústava je spojitá (analógová), ak jej vstupné a výstupné signály sú tiež spojité signály.

Kľúčové slová:

obvody

teória obvodov

elektrotechnika