Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Vyhodnotenie penetračných sond

«»
Prípona
.rar
Typ
manuál
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
43661
Posledná úprava
11.02.2014
Zobrazené
1 706 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Penetračné sondy-
V rámci inžiniersko geologického prieskumu, najmä v etape doplnkového prieskumu sa realizuje najviac poľných skúšok zameraných na overenie a kontrolu kvality základovej škáry, podložie zemnej pláne, násypov pri pozemných a dopravných stavbách, kontrolu kvality a zhutnenia zemných konštrukcií, tesnenia skládok odpadov, kontrolu kvality a vlastností zemín po stabilizácii.

1. Statické a dynamické penetračné sondy - Dynamické a statické penetračné sondy umožňujú rýchle a nedeštruktívne posúdiť podložie stavby- zistiť rozhrania a hrúbky jednotlivých vrstiev, určiť niektoré pevnostné a deformačné charakteristiky, zistiť hĺbku únosného podložia, kaverny a podobne.

Prístrojové zariadenie:
Statický penetračný prístroj
Dynamický penetračný prístroj

2. Statické a dynamické zaťažovacie skúšky doskou - Zaťažovacie skúšky doskou umožňujú nedeštruktívne zisťovať pevnosť základovej pôdy, moduly deformácie a pružnosti, modul reakcie podložia, resp. zisťovať mieru uľahlosti a zhutnenia podložia a materiálov v násypoch a stabilizovaných zemín.
Zisťovanie objemovej hmotnosti - Pre zistenie parametrov zhutnenia sa používajú priame a nepriame skúšobné metódy. Medzi priame metódy patrí určenie objemovej hmotnosti odberom vzorky do vyrezávacieho krúžku, vodným membránovým objemomerom, jamkovou metódou a následným určením vlhkosti a výpočtom parametrov D (porovnanie s výsledkami laboratórnej skúšky zhutnenia Proctor- standard)

Kľúčové slová:

Penetračné sondy

sondovanie

geológia

vrty

inžinierska geológia



Obsah:
  • Penetračné sondy,druhy typy, použitie
    Statické a dynamické penetračné sondy
    inžiniersko geologického prieskum- sondovanie zemneho prostredia
    Terénne skúšky
    Inžinierska geológia

Zdroje:
  • Geo slovakia
  • Pomocky k prednáškam igl