Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Obchodné rokovania

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
13 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22408
Posledná úprava
17.04.2009
Zobrazené
1 795 x
Autor:
laracroft9
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1, Zmysel komunikácie, definícia komunikácie, komunikačné modely a prvky v modeloch (transakčný a iné). Komunikačné symboly.
Komunikácia- je to stýkanie ľudí, spoločné podieľanie sa na nejakej činnosti vo vzájomnom kontakte, už len tým, že sú prítomní. Podľa psychológov je to „oznamovanie“, „podieľanie“, t.j.že komunikujú vo väčšej skupine ľudí aj tí, ktorí len prihliadajú výmene slov, pohľadov,.. Chápe sa ako proces, v ktorom sa prenášajú inf.prostredníctvom priameho alebo nepriameho kontaktu, t.j. existuje prijímajúci a odosielajúci
-priamy kontak- neexistuje sprostredkovateľ -nepriamy- existuje sprostredkovateľ
-každý zo spôsobov má výhody i nevýhody. Komunikácia nie je špecificky ľudská vlastnosť.
Spôsoby komunikácie: písmo, reč, symboly, gestá
Komunikačné symboly: sú javy, veci, bytosti al.udalsoti, kt.niečo zastupujú, nahrádzajú a obsahujú v sebe inf. Najčastejší symbol je hovorená a písaná reč.

2, Spätná väzba v komunikácii. Spätná väzba pozitívna, negatívna. 5 dimenzií SV, 3 úrovne SV. Verbálna a neverbálna komunikácia, súlad medzi verbálnou a neverbálnou komunikáciou, balíková komunikácia.
Spätná väzba- sa vyskytuje v každej komun.výmene, je šúčasťou každého kom.aktu. Je to informácia o prijatí inf.. Informuje aj, či som ju pochopil. Je prostriedkom ku skvalitňovaniu komunikácie