Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Kriminalistika - vypracovné otázky

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
191 x
Veľkosť
0,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
12428
Posledná úprava
14.07.2020
Zobrazené
16 606 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pojem - kriminalistika je samostatná veda, ktorá skúma zákonitosti vzniku, priebehu a prejavov kriminalistických udalostí, zákonitostí procesu ich poznávania a na vedeckom základe rozpracováva kriminalistické metódy odhaľovania, procesného objasňovania a predchádzania, ako aj metodiku ich aplikácie v procese kriminalistického objasňovania a prevencie.

Predmet - predmetom každej vedy je časť objektívnej reality, ktorú daná veda skúma. Veda tým, že skúma podstatu javov, dosahuje stupeň teoretického poznania zákonitosti ich prejavov.

Kľúčové slová:

kriminalistika

stopy

výsluch

mikroskop

antropológia

identifikácia

opis osoby

hodnota

výsledky

odorlógia

fonoskopia

zaistenie stôp

právo

DNA



Obsah:
  • 1. Kriminalistika, pojem, systém a metódy. Dejiny kriminalistiky. Spoločenská funkcia. Súčastné postavenie a význam. Inštitúcie kriminalistiky. kriminalistické skúmanie - znalecké skúmanie
    2. Kriminalistické stopy. Teória odrazu. Druhy, rozdelenie a vznik kriminalistických stôp. Identifikačná hodnota kriminalistických stôp.
    3. Kriminalistické metódy a ich rozdelenie. Vznik a vývoj kriminalistických metód. Požiadavky na kriminalistické metódy.
    4. Kriminalistická daktyloskopia. Vyhľadávanie, zaisťovanie a skúmanie daktyloskopických stôp. Skúmanie a identifikačná hodnota obrazcov papilárnych línií. Daktyloskopické zbierky a registračné systémy.
    20. Kriminalistická dokumentácia. Klasifikácia metód, spôsobov a foriem kriminalistickej dokumentácie, význam a možnosti využitia jednotlivých druhov v kriminalistickej praxi.

    body 21. - 26. nie su v dokumente

    27. Výsluch. Príprava a vykonanie výsluchu. Druhy výsluch a ich význam.
    28. Kriminalistická obhliadka. Klasifikácia druhov obhliadky, ich kriminalistická podstata a význam. Zvláštnosti prípravy, vykonania a dokumentácie priebehu a výsledkov.
    29. Kriminalistickej verzie. Kriminalistická podstata procesu tvorby verzií. Význam kriminalistických verzií.