Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Informačné systémy výrobného podniku (vypracované otázky)

«»
Prípona
.rar
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
19 x
Veľkosť
19,5 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
30882
Posledná úprava
24.03.2013
Zobrazené
2 085 x
Autor:
spigot
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Znázornite informačnú podporu hospodárskych procesov. Trhovo produkčný podsystém v systéme riadenia ekonomiky a obsah hospodárskej informatiky.
Hospodárska informatika sa zaoberá pôsobením IS ako podsystému systému riadenia v mikroekonomickom podsystéme ekonomického systému, ktorý definujeme na úrovni národného hospodárstva.
Hospodárska informatika spája oblasť informatiky a výpočtovej techniky s oblasťou organizácie a riadenia hospodárskych, spoločenských a finančných celkov a s procesom rozhodovania v týchto celkoch. Do rámca hospodárskej informatiky patria nielen jej tradičné oblasti, ale napr. i oblasti tzv. computationaí economy (informačná ekonomika) či experimentál economy, ale aj mnoho ďalších, v súčasnosti sa práve vytvárajúcich, prúdov hospodárskej informatiky. 
Hospodárska informatika obsahovo patrí medzi vedné odbory ekonomických vied, čo korešponduje aj s organizáciou vedy a výskumu v Európskej únii.
Trhovo produkčný podsystém je tvorený právnymi formami podnikania najmä vo sfére mikroekonomiky trhu...

Kľúčové slová:

ISVP

verejná správa

informačné systémy

Grell

MRIT

HI



Obsah:
  • 1. Znázornite informačnú podporu hospodárskych procesov. Trhovo produkčný podsystém v systéme riadenia ekonomiky a obsah hospodárskej informatiky.
    2. Vstupy, výstupy, transformačný proces a výkonnosť produkčných systémov. Typy IS na podporu výkonnosti. Opíšte ukazovatele, ktoré merajú výkonnosť podnikov v jednotlivých krajinách v súvislosti s informačnou spoločnosťou.
    3. Identifikujte vývojové etapy podnikových IS. Uveďte niektoré aspekty smeru SaaS.
    4. Informačné toky v systéme riadenia výrobného podniku. Opíšte riadiaci, riadený a informačný podsystém.
    5. Charakterizujte súvislosť medzi modelom podnikania a informačným systémom. Vysvetlite pozíciu moderného MIS v architektúre IS podniku (procesný prístup).
    6. Hmotný a informačný tok vo výrobnom podniku. Vstup/výstup hraničného prvku. Riadenie pracoviska.
    7. Vysvetlite technologické a holisticko-procesné chápanie vo vývoji IS podniku. Znázornite procesný pohľad na integrovaný IS výrobného podniku a vysvetlite.
    8. Internetové technológie vo výrobnom podniku. Podnikový intranet a extranet. Základná charakteirstika, vznik a fungovanie virtuálneho podniku.
    9. Typy procesov vo výrobnom podniku a ich zobrazenie. Opíšte funkcie a princíp tvorby vývojového diagramu systému. Základné, podporné a riadiace procesy.
    10. Základné podsystémy IS výrobného podniku. Funkčný a procesný prístup k ich vytváraniu, nová pozícia manažérskeho IS.
    11. Informačné systémy na riadenie výrobného podniku a riadenie technologických procesov vo výrobnom podniku. Pozícia MES systémov v podnikovom IS.
    12. Znázornite tabuľkovú štruktúru globálnej architektúry IS výrobného podniku (uplatnite funkčný prístup) a vysvetlite.
    13. Formy zobrazenia architektúry IS výrobného podniku.
    14. Charakterizujte IS a typy úloh na strategickej úrovni riadenia výrobného podniku.
    15. Charakterizujte IS a typy úloh na taktickej úrovni riadenia výrobného podniku.
    16. Charakterizujte IS a typy úloh na operatívnej úrovni riadenia výrobného podniku.
    17. Systémová integrácia (dátová, technologická, aplikačná). Spôsoby integrácie podnikových aplikácií. Medzipodniková integrácia.
    18. Nové trendy podnikových aplikácií: Opíšte možnosti, ktoré ponúkajú prostriedky ECM. Charakterizujte ECM ako nástroj vytvárania inteligentného podnikového obsahu.
    19. Nové trendy podnikových aplikácií: Charakterizujte Workflow ako spôsob optimalizácie procesov vo výrobnom podniku.
    20. Nové trendy podnikových aplikácií: Charakterizujte KM ako riadenie vedomostí vo výrobnom podniku.
    21. Súhrnná charakteristika systému ERP a etapy jeho vývoja. Charakterizujte vzťah medzi koncepciou MRP II, resp. PPS a systémami ERP.
    22. Vstupy, výstupy a funkčná štruktúra procesu Základné účtovníctvo.
    23. Funkčné hľadisko vnútropodnikového ERP. Opíšte funkcionalitu logistickej časti ERP.
    24. Definujte odlišnosti jednotlivých typov výrob MTS, MTO, ATO a ETO z pohľadu uplatnenia podnikového IS.