Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Informatika 1 - Algoritmy

«»
Prípona
.pdf
Typ
študijný materiál
Stiahnuté
120 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
42330
Posledná úprava
20.08.2013
Zobrazené
2 769 x
Autor:
katarina.ch
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vypracované jednoduché aj zložitejšie algoritmy. Študijný materiál vhodný pre študentov 1. ročníka Tuke - Letecká fakulta (RLD). 

Kľúčové slová:

algoritmy

jednorozmerne pole

matice



Obsah:
  • 1) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na výpočet obvodu kruhu. O=2xπxr ; S=πxrxr
    2) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na výpočet celkovej ceny výrobku s DPH, vstup je počet kusov a cena bez DPH. suma=pocetxcenax1,19
    3) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) „kalkulačka“. Realizujte operáciu sčítania, odčítania, násobenia, delenia, druhej mocniny a druhej odmocniny
    4) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na prevod: min-sek a opačne, SK-€ a opačne, radiany-stupne a opačne.
    5) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na výpočet spotreby pohonných hmôt na 100 km a ceny za 1 km. Vstup je počet prejdených km, počet natankovaných litrov a cena za tankovanie.
    6) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) v ktorom vyhodnotíte výsledky hlasovania. Vstup je počet hlasujúcich (áno, skôr áno, skôr nie, nie, neviem), výstup je percentuálne vyhodnotenie hlasovania.
    7) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na úplné riešenie kvadratickej rovnice.
    8) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na nájdenie najmenšieho čísla z troch zadaných (v
    prípade rovnosti vypíše len jedno číslo)
    9) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na nájdenie najmenšieho čísla z troch zadaných
    (v prípade rovnosti vypíše všetky najmenšie čísla)
    10) Vytvorte algoritmus na (vývojový diagram) na načítanie jednorozmerného pola, zoradenie čísel od najmenšieho po najväčšie a výpis pola.
    11) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na načítanie jednorozmerného pola, výpis pola, čísel vyšších ako 100 a počet nenulových čísel.
    12) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na načítanie jednorozmerného pola a nájdenie min a max prvku.
    ...
    20) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na načítanie matice m x n a výpis a výpočet faktoriálu posledného prvku vedľajšej diagonály.
    21) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na načítanie matice po stĺpcoch, vynulovanie hlavnej diagonály, výpis matice a počtu nulových prvkov.
    22) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na načítanie matice m x n po riadkoch, výpis matice, súčinu prvkov 2 riadku a súčtu prvkov posledného stĺpca.
    23) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na načítanie matice A po riadkoch a B po stĺpcoch (obe 5 x 4), výpis matice C ktorá je súčtom matíc A, B a výpis matice D ktorá je výsledkom odčítania matice B od matice A.
    24) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na načítanie matice m x n, a) nájdenie a výpis min a max prvku hlavnej diagonály, b) nájdenie a výpis min a max prvku vedlajšej diagonály a výpis matice.
    25) Vytvorte algoritmus (vývojový diagram) na načítanie matice m x 2 po stĺpcoch v opačnom poradí, výmenu 1. a 2. riadku matice a výpis matice.