Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Význam spoločenskej etikety v živote adolescentov

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
10 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
19267
Posledná úprava
06.02.2009
Zobrazené
2 175 x
Autor:
lilka11
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Predstavte si, že vchádzate so svojim partnerom do reštaurácie. Kto vojde prvý dnu? Muž alebo žena? Ako si sadnete k stolu? Čo spravíte, ak sa tam stretnete so svojimi priateľmi? Ako si správne objednáte? Takýmito otázkami, by sme mohli pokračovať aj ďalej. Odpovede na tieto otázky, teda aj na mnohé ďalšie, nájdeme medzi základnými pravidlami spoločenskej etikety. Sú súčasťou nášho bežného každodenného života, ale majú v dnešnom uponáhľanom svete ešte zmysel? Práve preto sme sa rozhodli zaoberať touto témou a jej významu v živote adolescentov, keďže s nimi najčastejšie prichádzame do kontaktu.
Pri písaní tejto práce sme najprv charakterizovali pojmy ktoré, s touto témou priamo súvisia. Prácu sme rozdelili na dve kapitoly. Prvú kapitolu sme venovali spoločenskej etikete a niektorým, najčastejšie sa vyskytujúcim problémom, ktoré s ňou priamo súvisia, ako sú stolovanie, zásady spoločenského správania sa, určenie spoločenskej významnosti, navštívenkám a obliekaniu.
V druhej kapitole sme sa snažili o priblíženie pojmu diplomacia. Zamerali sme sa hlavne na históriu tohto pojmu, keďže nás pri študovaní príslušnej literatúry najviac zaujala. Zaujímali sme sa aj o to, či vôbec, a ak áno tak ako, sa časom spoločenská etiketa a diplomacia menili a vyvíjali. Venovali sme sa aj diplomatickému protokolu, ktorý spája spoločenskú etiketu a diplomaciu. Cieľom tejto práce je teda priblíženie adolescentom tieto dva stále diskutované a dôležité otázky.

Kľúčové slová:

etiketa

adolescent