Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Výskumný projekt z predmetu Metodológia sociálneho výskumu

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47640
Posledná úprava
25.11.2019
Zobrazené
739 x
Autor:
batchi.grassity
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod

Preferenciami pri výbere dovolenky u študentov sa venuje mnoho cestovných kancelárií, no nie vždy je to presne to, čo si daný klient predstavuje, často sa stáva, že práve študenti sú tými najnáročnejšími zákazníkmi a je v celku ťažké vyhovieť ich potrebám a požiadavkám.

Teoretickej časti sme sa venovali za pomoci knižných publikácií a internetových zdrojov priblížiť danú problematiku. V praktickej časti práce sme využívali metódu prieskumu, pri ktorej sme využíval formu dotazníka. Výsledné informácie sme následne premenili na percentuálne hodnoty, kvôli lepšej čitateľnosti a priehľadnosti sme výsledné hodnoty znázornili pomocou grafov a tabuliek.
Hlavným cieľom práce je vysvetliť základne pojmy v cestovnom ruchu. Zistiť čo najviac informácií o potrebách študentov a následne odporučiť najvhodnejšie riešenie pre cestovné kancelárie.
Úlohou práce je zozbieranie všetkých potrebných informácií, o študentoch a ich potrebách pri voľbe dovolenky, ktoré mi tak umožnia podať vhodné odporúčania cestovným kanceláriám pre túto vekovú skupinu ľudí. Odporučiť to, čo je študentom najviac „po chuti“. Od výberu destinácie , spôsobu dopravy, typu ubytovania, druhu stravy až po využitie času stráveného na dovolenke.

Kľúčové slová:

Metodológia soc. výskumu

dotazník

hypotézy

dovolenka

cestovná kancelária

seminárna práca



Obsah:
  • Teoretické východiská
    Cestovný ruch
    Formy cestovného ruchu
    Vybrané pojmy z cestovného ruchu
    Dovolenka
    Metodologická časť
    Výskumný problém
    Prieskumná vzorka
    Prieskumné metódy
    Dotazník

Zdroje:
  • Internet
  • Učebnice