Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Ručné náradie a stroje na obrábanie dreva

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47124
Posledná úprava
06.11.2017
Zobrazené
735 x
Autor:
karolina.sabljic
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vŕtačka
Vŕtačka je ručné náradie, ktoré sa používa na vŕtanie dier do dreva, kovu či iných materiálov, pomocou vloženého otáčajúceho sa nástroja - vrtáka. Vŕtačka pracuje na princípe súčasného rotačného (obvykle motorového) a prítlačného (osového, obvykle tlakom ruky) pohybu. Na upevnenie vrtáka k výstupnému rotoru vŕtačky slúži tzv. skľučovadlo. Ručná vŕtačka je obrábací stroj pre operácie vŕtanie konštruovaný do prenosného kompaktného tvaru, ovládaný rukou.

Brúska
Brúska je obrábací stroj určený na brúsenie kovu alebo iných materiálov. Brúsky môžu byť konštruované buď ako stacionárne (neprenosné) stroje alebo ako ručné prenosné strojné náradie. Prevažná väčšina brúsok je v súčasnosti poháňaná elektromotorom.
Materiál sa na brúske odoberá pohybom brusivá, čo je najčastejšie brúsny kotúč alebo brúsne plátno. Brúsny kotúč, vyrobený obvykle z umelého korundu alebo karbidu kremíka, sa otáča a môže materiál odoberať buď obvodom alebo čelom. Brúsne plátno je pripevnené na doštičku, ktorá vykonáva rýchly krúživý alebo kmitavý pohyb, alebo zlepené do nekonečného pásu, ktorý obieha cez dva valce, hnacie a voľný.

Kľúčové slová:

obrábanie dreva

vŕtačka

brúska

kmeňová pásová píla

kolíkovačka

lúpací stroj



Obsah:
  • Vŕtačka
    Brúska
    Kmeňová pásová píla
    Hrúbkovacia fréza
    Formátovacia kotúčová píla
    Omietacia kotúčová píla
    Zrovnávacia fréza
    Kolíkovačka
    Lúpací stroj
    Roztrieskovací stroj