Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

RÓBERT BOSCH, spol. s r.o.

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
20085
Posledná úprava
06.03.2009
Zobrazené
2 778 x
Autor:
ka3ni3d
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
O spoločnosti

Spoločnosť Róbert BOSCH bola založená roku 1886 ako „dielňa pre jemnú mechaniku a elektrotechniku“, no na Slovenskom trhu pôsobí aktívne od roku 1899. Z počiatku v zastúpení podunajskej monarchie so sídlom vo Viedni, no v období medzi rokmi 1920-1945 prostredníctvom vlastnej spoločnosti v Prahe. Po vytvorení samostatnej Slovenskej republiky založila firma vlastnú spoločnosť na našom území so sídlom v Bratislave. Na začiatku roka 2007 spoločnosť Róberta Boscha zamestnávala asi 690 zamestnancov. Konsolidovaný obrat spoločnosti BOSCH na Slovensku vzrástol o 7 % na 207 miliónov EUR. Tento vzrast v značnej miere zabezpečil práve automobilová technika firmy BOSCH. Obchodné aktivity Bosch sú riadené nezávislými dcérskymi spoločnosťami Bosch so sídlom v Bratislave - Robert Bosch spol s r.o., Buderus Vykurovacia Technika s.r.o.
Ďalšie spoločnosti Bosch zabezpečujú obchodné aktivity z Prahy - Bosch Security Systems s.r.o., a čiastočne tiež z Brna - Bosch Rexroth s.r.o.. BSH Bosch Siemens Hausgeräte GmbH, spoločnosť s 50% majetkovou účasťou Bosch má svoje sídlo v Prahe a obchoduje s domácimi spotrebičmi cez svoju pobočku BSH domácí spotřebiče s.r.o. v Bratislave. Výrobný závod BSH - BSH Drives and Pumps s. r. o. - sa nachádza v Michalovciach a vyrába diely na práčky, sušičky a umývačky riadu. Čo sa konkrétne Bratislavy týka, tak táto spoločnosť obchoduje prevažne s automobilovými výrobkami značky Bosch, elektrickým náradím a záhradnou technikou. Ponúka tiež tepelnú techniku vlastnej značky Junkers, automobilové hi-fi a navigačné systémy značky Blaupunkt, elektrické náradie Skil a Dremel.
BOSCH je popredným dodávateľom v celosvetovom meradle v oblasti automobilového priemyslu, priemyslovej techniky, spotrebného tovaru a techniky budov. Spoločnosť vybudovala a vlastní 270 dcérskych spoločností, z toho jednu na Slovensku. Cieľom firmy je trvalý rast prinášajúci zisk a zaistenie nezávislosti. BOSCH sa snaží o intenzívny vývoj v oblasti technológií a služieb a snažia sa o podporu kvalitného života inovačnými a užitočnými riešeniami.
Popredné miesto zaujala snaha o dosiahnutie vysokých hospodárskych úspechov a snaha zaujať popredné pozície na trhu. V spoločnosti BOSCH funguje sila inovácií, hospodárnosti, spoľahlivosti , kvality a súdržnosti, čo sa zamestnancov týka.

Kľúčové slová:

BOSH

robert bosh

robert bosh spol s r.o.