Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Odchodový cestovný ruch

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
11382
Posledná úprava
28.11.2018
Zobrazené
1 492 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Odchodový cestovný ruch zahŕňa činnosti osôb s bydliskom v uvedenej krajine, ktorí cestujú a zotrvávajú na miestach mimo danej krajiny a mimo svojho obvyklého prostredia. Podľa WTO ide o cestovanie rezidentov štátu do zahraničia na kratšiu dobu ako jeden rok. Ich cieľom je využitie voľného času, obchod a pod.
Témou mojej seminárnej práce je zhodnotenie úrovne pasívneho cestovného ruchu v troch oblastiach - najnavštevovanejšie krajiny slovenskými návštevníkmi, dĺžka pobytu slovenských návštevníkov v zahraničí podľa počtu prenocovaní a motivácia slovenských návštevníkov k návšteve zahraničia.

Slováci vynaložia na cestovanie ročne 2,5 miliardy korún, z toho až 82,2 percenta pripadá na individuálne cesty. To sú údaje, ktoré uvádza rakúska oficiálna marketingová organizácia Österreich Werbung v štúdii Marktprofi.Kompakt 2008 o perspektívnych trhoch v stredo- a východoeurópskych postkomunistických krajinách. V kapitole o Slovensku sa odvoláva sa aj na údaje Národnej banky Slovenska, Ministerstva hospodárstva SR a Štatistického úradu SR. Hneď v úvode analýza konštatuje, že vývoj turistiky na Slovensku vo všetkých odvetviach veľmi silne ovplyvnila lowcostová letecká doprava a poukazuje, že Bratislava je sídlom SkyEurope Airlines.

Kľúčové slová:

odchodový

cestovný ruch

cestovná kancelária

zahraničie

motivácia



Obsah:
  • ÚVOD -3-
    1. Najnavštevovanejšie krajiny slovenskými návštevníkmi -4-
    1.1. Počet vycestovaní osôb podľa cestovných kancelárií -4-
    1.2. Najobľúbenejšie krajiny slovenských návštevníkov -5-
    2. Dĺžka pobytu slovenských návštevníkov v zahraničí -6-
    3. Motivácia slovenských návštevníkov k návšteve zahraničia -8-
    ZÁVER -10-
    Použitá literatúra -11-

Zdroje: