Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Vplyv médií na mládež - negatívny vplyv televízie na deti a mládež

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
35 x
Veľkosť
6,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
12668
Posledná úprava
11.08.2020
Zobrazené
2 697 x
Autor:
mackase
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
O vplyve médií a televízie vo všeobecnosti sa v posledných rokoch často vedú diskusie. Snáď najviac predebatovávanou témou bolo násilie v televízii a jeho negatívny vplyv na agresívne a nesociálne správanie detí a adolescentov , ako aj neprimerane dlhý čas, ktorý mládež trávi pred monitorom počítača hraním rôznych hier, či chatovanim a surfovaním po internete.

Mládeži dnes chýba čítanie. Vytlačilo ho chatovanie s kamarátmi, neprimerané pozeranie televízie či filmov z rôznych médií ako CD, DVD, sťahovaním filmov z internetu. Myslíme si, že výdobytky doby a útlm čítaniaspôsobujú "narušenie rovnováhy detskej duše". Dieťa nemá čas na to, aby počúvalo, vnímalo samé seba a stíšilo sa, čo umožňuje práve čítanie kníh. Na deti a mládež zo všetkých strán útočí záplava rôznych informácií, ktoré oni nedokážu triediť, pretože nemajú rozlišovací filter, ktorým by informácie prechádzali a vyberali si len tie správne a potrebné. Mladý človek je im vydaný napospas. Dnešná mládež žije v inej dobe ako žili ich rodičia a z väčšej časti odmieta čítať básničky od rúfusa alebo krásne rozprávky od Ďuríčkovej - hovorí jedna knihovníčka. Novým trendom sú noví autori.
...

Kľúčové slová:

médiá

mládež

televízia

monitor

počítač

PC

internet

hranie hier

realita

zdanie

dieťa

deti

rodič

rodičia

Nancy Signorielli

Signorielli

sexizmus



Obsah:
  • Rozlišovanie medzi televíznym obrazom a realitou
    Zdravá miera využívanie PC a televízie
    Televízia a sexuálne role
    Imitácia modelov, vzorov

Zdroje:
  • Nancy Signorielli - Role Portrayal and Stereotyping on Television : An Annotated Bibliography of Studies Relating to Women, Minorities, Aging, Sexual Behavior, Health and Handicaps, ISBN: 0313248559