Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Letný tábor pre deti (centrum voľného času, CVČ)

«»
Prípona
.doc
Typ
projekt
Stiahnuté
18 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
12893
Posledná úprava
04.09.2020
Zobrazené
1 628 x
Autor:
katty333
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Mesto Piešťany je moderné kúpeľné mesto s veľkou migráciou zahraničných návštevníkov. Preto vo väčšej miere ako v iných mestách je dospievajúca mládež vystavená nebezpečenstvám, ktoré vedú k poruchám správania, k používaniu návykových látok a k páchaniu trestnej činnosti ako napr. prostitúcia, krádeže áut a bicyklov, vykrádanie bytov a pod. Deti v snahe identifikovať sa s určitou skupinou, v túžbe po nových zážitkoch a z nedostatku informácií, sa ľahko stávajú obeťou starších „skúsenejších kamarátov“.
Z mapovania situácie Odboru sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch vidno, že počet detí s poruchami správania narastá a súčasne narastá aj počet detí páchajúcich trestnú činnosť /TČ/, resp. činnosť inak trestnú. V štatistike sú zahrnuté deti do 16 r. veku.
Najúčinnejšou metódou, ako zabrániť deťom aby podľahli týmto nežiadúcim vplyvom, je primárna prevencia. Primárnou prevenciou sa zaoberá aj naša organizácia Centrum voľného času /CVČ/ „Ahoj“. CVČ je zariadením mesta Piešťany, má právnu subjektivitu, vlastné priestory a vybavenie, v ktorých realizuje svoju činnosť, napr. jazykové krúžky, počítačové krúžky, výtvarné krúžky. Rôzne športové krúžky realizuje v priestoroch základnej školy a v prírode, napr. futbalový krúžok, turistický krúžok a iné. Náplňou organizácie je výchovno-vzdelávacia činnosť vo voľnom čase pre deti z mesta a okolia. Krúžky sú vedené kvalifikovanými lektormi alebo dobrovoľníkmi. Prostredníctvom CVČ sú realizované aj rôzne športové a kultúrne súťaže, ktoré sú vyhlasované MŠ SR. Centrum pracuje aj počas sobôt, nedieľ a počas hlavných a vedľajších prázdnin.
...

Kľúčové slová:

tábor

leto

letný tábor

dieťa

deti

detský letný tábor

porucha

správanie

porucha správania

centrum voľného času

CVČ

návyk

návyková látka



Obsah:
  • Súhrn
    Problém
    Cieľ projektu
    Spôsob realizácie
    Harmonogram projektu
    Hodnotenie
    Rozpočet