Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Tímova práca

«»
Prípona
.pdf
Typ
prednášky
Stiahnuté
17 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
21226
Posledná úprava
19.03.2009
Zobrazené
1 433 x
Autor:
aifel75
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Tím a tímová práca
Tímy sú dnes základnou pracovnou jednotkou, od jej vlastnosti a zrelosti závisí úspech projektov, celých oddelení či firiem. Práca v tíme sa stáva kreatívnejšou a dynamickejšou. Tímová práca je v súčasnosti trendom. Tímová spoločnosť Tímová spoločnosť je organizačné usporiadanie, v ktorom sú všetky činnosti (výrobné aj nevýrobné) založené na práci v tímoch a na ich vzájomnej spolupráci pri dosahovaní cieľov podniku.

Tímová práca
Tímová práca je spôsob organizácie práce, založený na spoločnom zapojení, vzájomnej spolupráci a zodpovednosti všetkých členov tímu pri plnení stanovených úloh a dosiahnutí vytýčených cieľov. Tímovú prácu pri montáži automobilov začali medzi prvými používať Japonci a Švédi. U Japoncov išlo hlavne o snahu využiť potenciál, ktorý existuje vo výrobných dielňach - t.j. zapojiť ľudí do
vylepšovania výrobných procesov, do racionalizácie a odstraňovania plytvania. Vo Švédsku bola v sedemdesiatych rokoch dôvodom pre rozvoj tímovej práce hlavne vysoká fluktuácia pracovníkov, ale aj nedostatok pracovných síl pre jednoduché, nekvalifikované práce.

Kľúčové slová:

Tím a tímová práca

Tímy

tím