Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Informačné technologie v letectve - prednášky

«»
Prípona
.doc
Typ
prednášky
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
11584
Posledná úprava
06.12.2018
Zobrazené
927 x
Autor:
malicka123
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vedomosti, informácie a údaje majú špecifický význam v ICT (informačných technológiách), preto je dôležité, že tieto pojmy sú jasne definované.

Údaje

Údaje sú čisté fakty a skutočnosti, ktoré majú byť zapisované. Môžu to byť detaily ako kohosi známka z testu, udalosť alebo transakcia ako nákup CD. Údaje môžu byť nazbierané alebo zachytené rôznymi spôsobmi.

Zapisovanie priamych údajov sa deje keď sú údaje nazbierané v bode transakcie, napr. ako informácie o kreditnej karte pri nákupe. Priame údaje sú nazbierané na konkrétny účel, napr. účet za kúpený tovar zákazníkovi. Údaje o cene tovaru a o čísle kreditnej karty sú nazbierané v čase transakcie. Nepriame údaje sú nazbierané ako pridaný produkt dát nazbieraných priamo a sú použité na činnosť, na ktorý pôvodne neboli nazbierané. Napríklad, v súvislostí s číslom kreditnej karty a ceny tovaru sa nazbierajú aj ďalšie dáta, ako napr. dátum a čas transakcie, oblasť a čo vlastne bolo kúpené. Tieto dáta môžu byť použité na zapísanie nákupných modelov ako pomôcka marketingu.

Kľúčové slová:

Vedomosti

informácie

kódovanie dát

kvalita dát

presnosť

kompletnosť



Obsah:
  • Údaje
    Informácie
    Vedomosti
    Kódovanie dát
    Kvalita Dát