Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Finančný manažment (1. prednáška - riziko, finančné plánovanie, cenotvorba)

«»
Prípona
.doc
Typ
poznámky
Stiahnuté
7 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
13068
Posledná úprava
13.10.2020
Zobrazené
957 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Obchodné riziko - možnosť, keď firma nie je schopná pokryť svoje výrobné náklady. Na túto úroveň vplýva, stabilita príjmov firmy a štruktúru (založenia) jeho obežných (výrobných) nákladov (fixné - variabilné)
Finančné riziko - možnosť, keď firma nie je schopná pokryť svoje finančné záväzky. Na túto úroveň vplýva predpovedateľnosť operačného CF firmy a jeho finančné záväzky s fixnými nákladmi.
Riziko úrokovej miery - možnosť, keď zmeny úrokovej miery nepriaznivo ovplyvnia hodnotu investície. Väčšina investícií stráca svoju hodnotu ak úroková miera rastie a zvyšujú svoju hodnotu ak úroková miera klesá.
Riziko likvidity - možnosť, keď investíciu nie je možné ľahko premeniť na likvidnú formu za prijateľnú cenu. Likvidita je významne ovplyvnená veľkosťou a hĺbkou trhu, kde sa s ňou obchoduje.
Trhové riziko - možnosť, keď hodnota investície poklesne ako dôsledok trhových faktorov, ktoré sú nezávislé od investície (ekonomické, politické a sociálne udalosti). Vo všeobecnosti, čim je investícia citlivejšia na trh, tým väčšie jej riziko. Čím je menej citlivá na trh, tým je menšie jej riziko.
Riziko nepredvídanej udalosti - možnosť, keď úplne neočakávaná udalosť bude mať významný vplyv na hodnotu firmy alebo danej investície. Takéto zriedkavé udalosti, napr. riadenie vlády o zákaze určitých liekov, väčšinou ovplyvňujú malú skupinu firiem alebo investícií.
Riziko výmenného kurzu - miera rizika budúceho očakávania CF vyplývajúca z fluktuácie výmenných kurzov. Čím väčšia možnosť neželanej fluktuácie kurzu, tým je väčšie riziko očakávaného CF a tým je nižšia hodnota firmy alebo investície.
...

Kľúčové slová:

riziko

firma

riziko firmy

riziko majiteľa

majiteľ

cena

cenotvorba

výnos

portfólio

financie

plánovanie

finančné plánovanie

tržba

rozpočet

finančný model



Obsah:
  • RIZIKO FIRMY
    RIZIKO MAJITEĽA
    RIZIKO FIRMY A MAJITEĽA
    VÝNOSY
    MERANIE RIZIKA
    RIZIKO PORTFÓLIA
    FINANČNÉ PLÁNOVANIE
    CENOTVORBA

Zdroje:
  • prednášky