Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Prostitúcia ako sociálno patologický jav

«»
Prípona
.doc
Typ
esej
Stiahnuté
11 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
12412
Posledná úprava
20.07.2020
Zobrazené
2 131 x
Autor:
marico12
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vo svojej práci som sa zameral na problematiku prostitúcie, ako jedného zo sociálno-patologických javov, vyskytujúcich sa v každej spoločnosti.
Prostitúcia ako taká má svoje rôzne formy, príčiny a sprievodné znaky. Jej základnými charakteristikami, prejavmi a dopadom na spoločnosť ako celok i na individualitu jedinca samotného sa zaoberali už mnohí (sociológovia, psychológovia, antropológovia, kriminalisti,…).

Prostitúcia (z lat. prostituere = verejne vystavovať) je „inštitucionalizovaná forma poskytovania sexuálnych služieb za peniaze či z iných pohnútok. Sprievodným prejavom prostitúcie je promiskuita.

Každý z nás si aspoň raz položí otázku: „Bol/a by som schopný/a poskytovať sexuálne služby?“. Väčšina si razantne odpovie nie. No pravda je taká, že nikto si nemôže byť týmto tvrdením úplne istý. Pretože zostať v dnešnej dobe „na ulici“, sám a bez finančných prostriedkov, vôbec nie je nemožné. V minulosti bolo práve takéto poskytovanie sexuálnych služieb považované za tabu, postupom času sa mienka ľudí o tejto práci o trošku zlepšovala, no ešte stále nie je braná ako každá iná práca. Preto sa aj v sociálnej patológii považuje za deviáciu, čiže odchýlku od normy...

Kľúčové slová:

prostitúcia

patológia

patologický jav

prostitútka

prostitút

sociálna práca

sociológia

sociálnopatologický jav

prevencia



Obsah:
  • Definícia a pôvod slôv prostitúcia, prostitút, prostitútka
    Možné dôvody začatia prostitúcie
    Prostitúcia na Slovensku

Zdroje: