Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 032   projektov
0 nových

Praca z podnikovo-hospodárskej náuky 3 - založenie podniku - reštaurácie

«»
Prípona
.doc
Typ
ekonomický plán
Stiahnuté
21 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
4150
Posledná úprava
27.05.2017
Zobrazené
4 140 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
TÁDŽ MAHAL predstavuje podnik služieb, reštauráciu. Predmetom činnosti je príprava Indických jedál, ktoré sa podávajú priamo v príjemnom prostredí reštaurácie. Okrem priamej konzumácie jedál reštaurácia uskutočňuje donášku telefonicky objednaných jedál priamo do domu. Donáška jedál priamo v Banskej Bystrici sa realizuje bez poplatku. Tento typ podniku a celkový predmet podnikania som si zvolila, pretože v Banskej Bystrici nie je reštaurácia poskytujúca špeciality indickej kuchyne.
Miesto podnikania
Reštaurácia TÁDŽ MAHAL sídli v centre Banskej Bystrice na Hornej Striebornej 20. Toto miesto je veľmi výhodné pretože reštaurácia je v bočnej uličke smerujúcej na Námestie SNP, kadiaľ denne prechádza veľké množstvo ľudí. Tak isto je tu veľké množstvo firiem a obchodov, ktorých zamestnanci môžu využívať zvýhodnené obedové menu našej reštaurácie. Neďaleko reštaurácie sa nachádza parkovisko, čo môže prilákať zákazníkov aj iných častí mesta.

Právna Forma
Reštaurácia TÁDŽ MAHAL je spoločnosťou s ručením obmedzeným. Túto formu podnikania sme si vybrali pretože spoločníci ručia za záväzky spoločnosti len do výšky svojich nesplatených vkladov a nie neobmedzene ako je to napríklad pri živosti. Výhodou je aj väčšia pravdepodobnosť získania finančnej výpomoci vo forme úveru. Ďalšou výhodou tejto formy podnikania je relatívne nízke základné imanie, ktoré pri tejto právnej forme predstavuje min. 200 000 Sk.

Kľúčové slová:

založenie podniku

kalkulácie

podnikanie

právna forma

konkurencia

zásobovanie

majetok

podnik



Obsah:
  • Výber typu podniku a predmet podnikania 3
    Miesto podnikania 3
    Právna Forma 3
    Nutné podmienky podnikania 3
    Väzby podniku s finančnými inštitúciami 7
    Ciele podniku 8
    Majetok podniku a zdroje krytia 9
    Odpisovanie majetku 10
    Konkurencia 10
    Zákazníci 11
    Dodávatelia 11
    Reklama podniku 11
    Zásobovanie 12
    Náklady 13
    Výpočet nulového bodu 14
    Nákladová kalkulácia 14
    Cenová kalkulácia 15
    Pracovníci 15
    Odmeňovanie 16
    Výsledok hospodárenia podniku 18
    Riadenie podnikových činností 18
    Ukončenie podnikania 20
    Prílohy 21