Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Podnikateľský plán Chrumkaví s.r.o. (pekáreň, pekárenské výrobky)

«»
Prípona
.doc
Typ
ekonomický plán
Stiahnuté
55 x
Veľkosť
1,0 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
38309
Posledná úprava
14.11.2011
Zobrazené
2 937 x
Autor:
arconike
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Hlavnou myšlienkou novovzniknutej spoločnosti Chrumkaví s.r.o. je výroba a predaj rôznorodých pekárenských výrobkov pre študentov z rezidencie Mlynskej doliny. Spoločníci vychádzajú z vlastných skúseností, ako ubytovaní na daných internátoch, kde prvotné predpoklady boli potvrdené trhovým prieskumom iniciovaným spoločníkmi a názormi študentov na univerzitných fórach. Kvalita a množstvo poskytovaných podobných produktov miestnych podnikov zďaleka neuspokojujú požiadavky cieľovej skupiny, preto Chrumkaví s.r.o. chce využiť túto príležitosť na investíciu a presadenie sa na danom trhu. Cieľom spoločnosti je otvoriť pekáreň aj s predajňou v časti Mlynská dolina pri konečnej zastávke mestskej hromadnej dopravy, ako vysoko strategické miesto pre predaj. Výrobky sa na trhu presadia vďaka konkurenčným výhodám spoločnosti, a to vyššej kvalite, prijateľnejšej cene, časovej dostupnosti a flexibilite pri uspokojovaní dopytu. Do plánov spadá aj distribúcia produktov do okolitých podnikov s potravinami a rýchlym občerstvením, ako kľúčových odberateľov.

Ako finančný zdroj pre počiatočné náklady na pekáreň a jej následne prevádzkovanie budú osobné vklady spoločníkov, ktoré by podľa plánovaných kalkulácii a odhadovaných tržieb mali postačovať na udržiavanie chodu predajne a tvorbu zisku. Predpokladaný zisk je odhadnutý už v druhom roku pôsobenia spoločnosti po usadení sa na trhu a dostania sa do povedomia obyvateľov oblasti.

Firma sa zameria na konkrétneho zákazníka, začala prieskumom a aj naďalej chce svoj marketing viesť na úrovni priamej komunikácie so zákazníkom. Od potrieb zákazníkov sa budú odvíjať všetky nasledovné strategické rozhodnutia a fungovanie firmy ako takej. Preto sa plánuje aj rozširovanie ponúkaných služieb v náväznosti na návratnosť investícii v nasledujúcich účtovných obdobiach.

Tento podnikateľský plán vznikol pre interné potreby novovzniknutej firmy Chrumkaví, s.r.o., taktiež ako podklad pre následné získavanie investorov kvôli možnosti rozširovať sa a ako prípadný podklad k žiadosti o úver.

Kľúčové slová:

podnikateľský plán

pekárenské výrobky



Obsah:
  • Zhrnutie 3
    Identifikácia predkladateľa 4
    Opis predmetu podnikania 6
    Analýza trhu a konkurencie 9
    Marketing 12
    Strategická analýza, potenciálne rizika 14
    Personál a organizačná štruktúra 17
    Technicko- organizačný plán 19
    Zakladateľský rozpočet 20
    Plán tržieb 21
    Finančný plán a finančná analýza 22
    Finančné ukazovateľe 26
    Záver 27
    Príloha 1: Životopisy 28
    Príloha 2: VÝPIS Z OBCHODNÉHO REGISTRA 32
    Príloha 3: Rozloženie pracovných síl 35
    Príloha 4: Popis jednotlivých pracovných miest 36
    Príloha 5: Proces výroby 38
    Príloha 6: Zoznam materiálu 39
    Príloha 7: Prehľad nákladov 40
    Príloha 8: Prehľad produktov 41

Zdroje:
  • internet a vlastný plán