Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Osoby pracujúce v sexbiznise

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
32140
Posledná úprava
09.05.2010
Zobrazené
1 178 x
Autor:
silvikah
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Prostitúcia je jedným z najstarších sociálno-patologických javov. O tom, že existovala vždy, niet najmenších pochýb. Menila sa však jej rola a miesto v hierarchii sociá1nych hodnot od akceptovania ako inštitúcie cez toleranciu ku krutej perzekúcii.
O prostitúcii sa v minulosti začalo vo vel'kej miere hovorit' až po invázii Európanov na novoobjavené kontinenty. Zdá sa, že u Európanov bola spočiatku neznámym pojmom, no nebolo divné, že host'ovi sa ponúkala slúžka, manželka či dcéra. Napriek tomu sa v týchto prípadoch nehovorí o prostitúcii, pretože finálny efekt nebol profit z obchodu s l'udským telom, išlo o obyčaj, ktorú sprevádzal vtedajší život. Čiže manželky, dcéry a slúžky neboli predané a samy to vnímali ako samozrejmost' a dobrovol'nosť. Tieto tradície pretrvávajú aj po dnes v niektorých regiónoch Afriky v rámci pohostinnosti určenej cudzincom. Sčasti by sa dalo hovorit' o závislosti alebo otroctve od mužskej časti populácie, kde muž dominuje a vládne ženskému telu a duši.
Prostitúcia je historickou realitou previazanou na masovú urbanizáciu a trhovú spoločnost', odlíšená od formy náboženskej alebo sakrálnej dl ho praktizovanej niektorými civilizáciami.

Kľúčové slová:

prostitúcia

sexbiznis

metódy

SR

v zahraničí