Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Environmentálne zdravie

«»
Prípona
.doc
Typ
štátnicové otázky
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
0,6 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
37573
Posledná úprava
24.05.2011
Zobrazené
1 444 x
Autor:
maria.sekerakova31
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
PPL, Klinicke pracovne lekarstvo, Fyzikalne faktory, Chemicke faktory, Biologicke faktory, Fyziologia a psychologia prace, Ergonomia

Kľúčové slová:

PPL

klinické pracovné lekárstvo

fyzikálne faktory

chemicke faktory

biologicke faktory

fyziológia a psychológia práce

ergonómia



Obsah:
  • 1. Preventívne pracovné lekárstvo (definícia PPL, zdravie pri práci, ochrana a podpora zdravia, prevencia profesionálnych poškodení zdravia, človek v pracovnom prostredí, zákon 355/2007 Z.z. o verenom zdravotníctve a jeho novela 132/2010)

    2. Klinické pracovné lekárstvo (choroby z povolania – postup pri podozrení na ChzP, zoznamy ChzP, hlásenie ChzP, Odškodňovanie ChzP, Pracovné zdravotné služby – ciele, úlohy, organizačné zabezpečenie, manažment, financovanie, Vyhláška 292/2008 a PZS a jej novela 135/2010)

    3. Fyzikálne faktory v pracovnom prostredí (IŽ a NŽ, lasery, elektrické, magnetické a elektromagnetické polia, hluk, vibrácie, tepelno-vlhkostná mikroklíma, aerosóly- charakteristika, jednotky, metódy objektivizácie, limity, účinky na zdravie, epidemiológia poškodení zdravia, profesie s možnou expozíciou, preventívne opatrenia)

    4. Chemické faktory v pracovnom prostredí (charakteristika, cesty vstupu do organizmu, biotransformácia a vylučovanie, účinky na organizmus, limity, profesie s možnou expozíciou, preventívne opatrenia, BET, odber materiálu, KBÚ – karty bezpečnostných údajov)

    5. Biologické faktory v pracovnom prostredí (charakteristika, jednotky, metódy objektivizácie, meranie expozície, limity, účinky na zdravie, epidemiológia poškodení zdravia, profesie s možnou expozíciou, preventívne opatrenia)

    6. Fyziológia a psychológia práce (význam, využitie v praxi, metódy hodnotenia fyzickej a psychickej záťaže)

    7. Ergonómia a požiadavky na ochranu zdravia pri práci so zobrazovacou jednotkou (Význam a aplikácia ergonómie v praxi, NV SR 276/2006 Z.z.)