Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Základy pedagogiky

«»
Prípona
.doc
Typ
skriptá
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,5 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22600
Posledná úprava
24.02.2010
Zobrazené
1 042 x
Autor:
KUBA
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pojem pedagogika má v súčasnosti podľa jednotlivých autorov, teoretických smerov a podľa kultúrnej orientácie charakteristickej pre danú krajinu rôzne varianty. Napriek tomu, že jednotli¬ví autori vo svojich publikáciách vymedzujú pedagogiku ako vedu o výchove v ľudskej spoloč¬nosti, o interakcii medzi učiteľom a žiakom, o učení a vyučovaní a pod. majú všetci pravdu.
Pedagogika je spoločenskovedná disciplína, ktorá čerpá dôležité informácie od vied spolo¬čenských i prírodných. Tieto vedy umožňujú hlbšie prenikať do podstaty výchovných a vzdelávacích javov a vidieť ich v celej spoločenskej, psychologickej a biologickej podmiene¬nosti.
Pedagogika je veda, ktorá rieši otázky výchovy a vzdelávania z praktickej aj teoretickej strán¬ky, pojmom pedagogika sa bežne označuje teória, ale aj prax výchovy, vyučovania a vzdelávania.
Pedagogika je veda o výchove, skúmajúca podstatu a zákonitosti výchovy ako spoločen¬ského javu. V modernej pedagogike sa tradičný pojem "výchova a vzdelávanie" označuje pojmom edukácia