Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Správa z praxe v materskej škole

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
94 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
40398
Posledná úprava
11.06.2012
Zobrazené
6 071 x
Autor:
narnia
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvodnú pedagogickú prax v rozsahu 5 dní (6 hodín denne) som absolvovala v plne organizovanej materskej škole od 8.00 - 14.00 hod. v MŠ (5 – 6 ročné ) deti. Práca obsahuje aj záver.

Charakteristika obsahového celku (Čas radosti)
MŠ pri príprave na vianočné sviatky dbá na upevňovanie si už osvojených základných pracovných zručností, no vedie deti i k udržiavaniu poriadku, správnemu sedeniu, držaniu grafického materiálu a pod. Deti sa oboznamujú s číslom, počtom. Pre deti je najvzácnejší príchod Mikuláša, pečenie medovníkov, spev kolied a celá vianočná atmosféra v MŠ.
Obsahový celok: Čas radosti
Téma týždňa: Mikuláš
Špecifické ciele:
...

Pondelok
Obsahový celok: Čas radosti
Téma týždňa: Mikuláš
Počet detí: 23
Vek detí: 5 - 6 rokov

Hry a hrové činnosti:
Počas ranných hier sa deti venovali kresleniu, strihaniu a výzdobe čižmičky pre Mikuláša, učiteľka ich nepriamo usmerňovala. Motivovala ich, že ten kto vytvorí najkrajšiu čižmičku dostane odmenu sladkosť. Učiteľka ich podporovala pri samostatnej práci a ukážky prác spoločne z deťmi zhodnotila a vystavila ich na nástenku, ktorú mali na chodbe.

Pohybové a relaxačné cvičenia:
Deti si počas prezliekania úboru precvičujú pieseň, ktorú nacvičujú na Mikuláša. Na začiatku ranného cvičenia využila učiteľka vhodnú motiváciu prostredníctvom, ktorej zaujala deti. Vžila sa do role Mikuláša a deti mu tancovali tanček...
...

Utorok
...

Kľúčové slová:

čas radosti

materská škola

špecifické ciele

kompetencie

stratégie