Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Seminárna práca - Systém MEDMAX - KPS IV

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
1,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46295
Posledná úprava
30.11.2015
Zobrazené
1 088 x
Autor:
kristian.menyhert
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Druhá generácia stavebného systému MEDMAX, vznikla pre čoraz vyššie ceny energií a rastúci záujem o úsporné domy, ktorých základom je veľmi dobrý tepelnoizolačný plášť v ktorom nesmú byť tepelné mosty. Nízkoenergetické, 3l a pasívne domy potrebujú pre obvodové steny také hodnoty tepelného prestupu, ktoré sa klasickými materiálmi nedali dosiahnuť. Bolo potrebné stenu dodatočne zatepliť veľmi hrubou vrstvou izolačného materiálu. Riešením sa zdalo byť zväčšenie hrúbok izolačných stenoviek v systéme MED. Avšak zásadnou podmienkou bolo zachovanie nízkych nákladov na prepravu. Riešením bol rozoberateľný systém MEDMAX.

Tvárnice MEDMAX sa skladajú z dvoch stenoviek, ktoré sa pomocou 8 kusov plastových spojok spoja do tvárnice a to až na stavbe. Rozobrateľnosť šetrí životné prostredie znížením objemu dopravy, keďže rozobraté tvárnice zaberú až o polovicu menej priestoru pri preprave.
Tvárnice medzi sebou sú na sucho spojené krížovými zámkami, čím vzniká kompaktná betónová stena bez tepelných mostov a s izolantom na oboch stranách. Izolant v interiéri urýchľuje zvýšenie teploty pri kúrení a izolant na vonkajšej strane zabraňuje prestupu chladu v zime a prehriatiu v lete.

Kľúčové slová:

KPS IV

STU BA

Stavebná fakulta

III.PSA

5.semester



Obsah:
  • Tvárnice medmax
    Postup:
    Založenie prvých radov steny
    Otvory
    Kanalizácia
    Ukončenie stropu a pomúrnice
    VNútorné nosné steny
    Napojenie komínu a priečok z iného materiálu
    Betonáž

Zdroje: