Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Pasport okolia podniku Henkel Slovensko ,s.r.o.

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
1,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
48168
Posledná úprava
08.03.2024
Zobrazené
468 x
Autor:
Andy_Kovac
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Spoločnosť Henkel Slovensko je dcérskou spoločnosťou Henkel CEE, ktorá patrí pod Henkel AG & Co. KGaA. HenkelstraBe 67, 40589 Dusseldorf, Nemecko. Produkty, ktoré spoločnosť Henkel predáva, majú rozčlenenú výrobu do jednotlivých krajín v Európe. Tekuté pracie prostriedky sa vyrábajú v Rakúsku, práškové pracie prostriedky pochádzajú z výroby umiestnenej v Poľsku, čističe toaliet v Srbsku a niekoľkých ďalších okolitých krajinách. Rozčlenením výroby do jednotlivých štátov boli minimalizované náklady na výrobu a taktiež rozptýlené riziko. Z rovnakého dôvodu využila outsourcing dopravy tovaru zo skladu umiestneného vo Viedni k zákazníkom do celej Východnej Európy.
Keďže pôsobí na trhoch po celom svete, svoje portfólio prispôsobuje jednotlivým trhom podľa požiadaviek zákazníkov. Vo svete pôsobí v regiónoch Afrika s Stredný Východ, Azia - Pacifik, Európa, Latinská Amerika, Severná Amerika. Nasledujúci obrázok zobrazuje krajiny, v ktorých má spoločnosť Henkel svoje dcérske podniky.

Henkel na Slovensku svoje sídlo umiestnil do hlavného mesta Bratislava práve z dôvodu rozvinutej infraštruktúry. Bratislava ponúka vlakovú, autobusovú, leteckú aj lodnú dopravu. Vlaková doprava spája okrem slovenských miest tiež Českú republiku, Rakúsko a Maďarsko. Letisko Milana Rastislava Štefánika zabezpečuje leteckú prepravu. Lodná doprava umožňuje rýchlejšie prepravovať tovar po Dunaji. Mestská hromadná doprava funguje na vysokej úrovni, pretože je vybavená autobusmi, trolejbusmi a električkami. Zároveň je z Bratislavy možné napojenie na slovenské diaľnice (Dl, D2, D4). Celková rozloha mesta je 367,58 km2 a podľa údajov z roku 2018 je počet obyvateľov 432 864 zložený okrem slovenského obyvateľstva aj z maďarských a českých národnostných menšín. Leží na hranici s Rakúskom a Maďarskom, preto je jediným hlavným mestom na svete ležiacim na hranici troch suverénnych štátov.
...

Kľúčové slová:

prípadová štúdia

pasport okolia podniku

Henkel

podnik

ponikanie

okolie podniku

produkt

zákazník

trh

cyklus produktu

inflácia

HDP

nezamestnanosť

ekonomika

ľudské zdroje

zamestnanec

SWOT



Obsah:
  • 1. Identifikácia záujmového územia a podniku -2-
    2. Retrospektívne charakteristiky -6-
    3. Štatistika podnikania v odvetví -9-
    4. Ľudské zdroje -11-
    5. Štatistika podnikania spoločnosti -13-
    6. Zoznam žiaducich a nežiaducich odborov a činností -16-
    7. Ekologické, legislatívne, kultúrne a enviromentálne obmedzenia podniku -18-
    8. Zoznam najdôležitejších firiem a prevádzok -20-
    9. SWOT analýza -21-
    10. Záverečné zhodnotenie -22-
    11. Použitá literatúra -23-

Zdroje: