Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Multikulturálne ošetrovateľstvo

«»
Prípona
.pdf
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
24 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
10102
Posledná úprava
10.10.2018
Zobrazené
4 883 x
Autor:
tt.marian
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Poznávanie

jazyk, komunikácia, gestá - dieťa rozpráva plynule po slovensky, reč dyslalická, komunikuje primerane svojmu veku, pri hovore živo gestikuluje rukami, často býva hlučný. Ovláda aj rómsky jazyk, v škole ho používa občas, keď nadáva.


spôsob odievania, telesný vzhľad - oblečenie má jednoduché, oblečenie je často pomerne špinavé a nepríjemne zapácha, hlavne po návrate z domu. Celkový telesný vzhľad pôsobí neupravene. Rovnaké veci nosí viac týždňov. Celkový vzhľad neupravený k osobnej hygiene ho treba neustále nabádať.


všeobecná súvislosť života s prostredím - dieťa je zvyknuté na spolužitie veľkého počtu ľudí, má rád spoločnosť detí aj dospelých. Je pomerne zhovorčivý, rád sa zabáva.


spôsob života - v čase pobytu doma žije s rodičmi a tromi súrodencami v rodinnom dome spolu so starou mamou, vydatou sestrou, a jej dieťaťom a manželom. Rodičia sú nezamestnaní, žijú so sociálnych dávok. Dvaja mladší súrodenci tiež navštevujú Špeciálnu školu, staršia sestra je vydatá a má už vlastné dieťa. Žije spolu s nimi v dome rodičov.

spôsob života v rodine - žijú v rodinnom dome, rodičia sú bez vzdelania, nikdy nikde nepracovali, žijú zo sociálnych dávok, otec zbiera železo a nosí ho do zberu. Mama sa stará o starú mamu a súrodencov. Často majú návštevu, lebo majú veľa príbuzných. Doma sa mu veľmi páči.

Kľúčové slová:

mentálna retardácia

poruchy správania

obezita

ošetrovateľský proces

vzdelanie

sociálne dávky

sociológia

poznávanie



Obsah:
  • Diagnóza
    Poznávanie
    Sesterská diagnóza č. 1
    Cieľ
    VÝsledné kritériá
    Sesterské intervencie
    Realizácia
    VYhodnotenie
    Sesterská diagnóza č 2.
    Cieľ
    VÝsledné kritériá
    Sesterské intervencie
    Realizácia
    VYhodnotenie