Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Max Weber a Peter F. Drucker

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47649
Posledná úprava
06.12.2019
Zobrazené
809 x
Autor:
simona95
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Anotácia: Vhodnou voľbou riadenia dokážeme ako manažéri veľké zmeny. Rozbor dvoch odlišných koncepcií manažmentu. Jedna sa drží prísnych pravidiel teórie a druhá vyzdvihuje neočakávané situácie a ich praktické riešenia. Priblížime ich premyslené štruktúry a vyzdvihneme pozitívnych vlastností. Určite si spomenieme nedostatočne premyslené časti a ich riešenia. Vytvorením pohľadu koncepcií v teoretickej i praktickej rovine sa pokúsime o ich vhodné zlúčenie.
Kľúčové slová: manažment, byrokratický model riadenia, deľba práce, výber pracovníkov, formálne vzťahy, starnutie obyvateľstva, nízka pôrodnosť.

Kľúčové slová:

manažment

byrokratický model riadenia

deľba práce

výber pracovníkov

formálne vzťahy

starnutie obyvateľstva

nízka pôrodnosť.



Obsah:
  • Dosahovanie cieľov podniku býva zložené z malých činností, ktoré spolu vytvoria vytúžený výsledok. Ako tieto malé časti skĺbiť bez väčších možných komplikácií. Sto podnikov a sto iných názorov. Dokonalá forma riadenia neexistuje, kým manažment stojí na ľudskej práci. Chyby sa vyskytnú vždy, ale je nutné nájsť aj ich riešenia. Pri výbere sme sa nedržali tých najznámejších systémov. Skôr chceme vyzdvihnúť menej spomínané osobnosti a ich myšlienky. Do svojej predstavy byrokracie nás zavedie M. Weber. Druhý v poradí bude T.F Drucker, ktorý ovplyvňuje svojimi víziami a názormi manažérov aj dnes.

Zdroje:
  • BĚLOHLAVEK, František - KOŠŤAN, Pavol - ŠULEŘ, Oldřich. 2001. Managment. Olomouc : Rubico. 2001. 642 s. ISBN 80-85839-45-8.
  • DRUCKER, P. F. 2012. To nejdůležitější z Druckera v jednom svazku. Praha : Managment Press, 2012. 304 s. ISBN 978-80-7261-242-0.