Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Lyžiarska dovolenka na Slovensku

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
13086
Posledná úprava
15.10.2020
Zobrazené
895 x
Autor:
lukkas2
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Každé prostredie má rekreačný potenciál, ktorý človeku umožní uniknúť z rutiny. V takto široko poňatej ponuke zaujíma krajina ako miesto na rekreáciu výsadné postavenie. Potreba pobytu človeka vo voľnej krajine vychádza zrejme z jeho prírodnej zakotvenosti. Význam, ktorý rekreácii v krajine prisudzuje, je potom výsledkom čoraz väčšej vzácnosti neporušeného prírodného prostredia. Rozsah a význam rekreácie vo voľnej krajine v posledných desaťročiach v celosvetovom merítku značne stúpol a dá sa počítať s tým že táto aktivita bude aj naďalej vzrastať. V súčasnosti sú ľudia viac sústredený do mestských lokalít a preto pre oddych vyhľadávajú prírodu.
Vysoké hory, nádherné doliny, hlboké jaskyne, prudké i pokojné rieky, priezračné vodopády, jedinečná fauna a flóra, to všetko môžeme nájsť v malej, ale zato veľmi bohatej na prírodné krásy, krajine Slovensko. Vyše 40% územia Slovenska tvoria lesy. Pohoria s výraznou členitosťou a rozmanitosťou terénov lákajú všetkých čo túžia po tichu, romantike či oddychu.
Slovensko je hornatá krajina a po celom jeho území sa nachádza mnoho moderných, špičkovo vybavených lyžiarskych rekreačných stredísk, v ktorých môžete aktívne tráviť svoj čas. Lyžiarske strediská ponúkajú bohaté možnosti na lyžovanie, snowbording, bežkovanie alebo i skialpinizmus. Vo väčšine z nich sú vybudované veľmi dobré služby, ktoré zaručujú vašu spokojnosť. Od roku 2003 sa lyžiarske strediská zaraďujú podľa počtu "hviezdičiek" do jednotlivých kategórií. Najlepšie 5 hviezdičkové lyžiarské strediská na Slovensku sa nachádzajú v Nízkych Tatrách v stredisku Jasná a vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese. K ďalším výborným lyžiarskym strediskám patrí Malinô Brdo pri Ružomberku, Veľká Rača pri Oščadnici, lyžiarske stredisko Donovaly, Krompachy Plejsy, Martinské hole, ... .
Veľa ďalších, stredne veľkých a malých lyžiarskych stredísk, ktoré pôsobia rodinnou atmosférou.
...

Kľúčové slová:

zima

dovolenka

zimná dovolenka

lyže

lyžovanie

lyžiarske strediská

snowboard

sneh

vlek

zjazd

cestovný ruch

cestovanie

Slovensko

Karpaty

Jasná

Tatry



Obsah:
  • 1. Úvod
    2. Teoreticko - metodické východiská
    2.1 Cestovný ruch - vývoj
    2.2 Aktívny cestovný ruch na Slovensku
    2.3 Vplyv vonkajšieho prostredia na cestovný ruch
    3.1 Západné Slovensko
    3.2 Stredné Slovensko
    3.3 Východné Slovensko
    3.4. Kúpaliská a aquaparky
    4. Záver
    Použitá literatúra

Zdroje: