Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Koučing a mentoring

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
32 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
36941
Posledná úprava
05.03.2011
Zobrazené
2 588 x
Autor:
veronika16
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Jednou z kľúčových oblastí dobre fungujúceho podniku je zabezpečenie vzdelávania pre svojich zamestnancov a to nielen pre výkonných zamestnancov, ale aj pre riadiacich pracovníkov, čiže manažérov. Iba kvalifikovaná pracovná sila je zárukou pre efektívny chod firmy.

Dôležitou oblasťou vzdelávania manažérov je ich rozvoj – osobný alebo kariérový. Pre formovanie tohto rozvoja sa používajú rôzne metódy a medzi ne patrí aj metóda koučovania, ktorá rozvíja komunikačné schopnosti, schopnosť klásť vhodné otázky a schopnosť smerovať svojho podriadeného bez príkazov. Práve pre tieto charakteristiky takéhoto druhu vzdelávania som sa rozhodla venovať sa tejto téme – koučingu a mentoringu.

Cieľom mojej práce je, aby sme mali základný prehľad o tom, čo koučing a mentoring znamená, aké sú ich ciele a výhody takéhoto druhu vzdelávania.

1.1 História koučingu
Koučing má svoju históriu i pôvod. Samotné, pôvodne anglické slovo „coach" sa nám spája hlavne so športom. „Coaching“ pôvodne označoval prácu športového trénera, ktorý trénoval, vychovával, školil svojich zverencov...

1.2 Čo je koučovanie ?
Koučing je spôsob rozvoja pracovného a osobného potenciálu jednotlivca alebo skupiny ľudí. Kouč pomáha koučovanému rozvíjať pracovný potenciál a zmenšovať, prípadne aj odstraňovať bariéry, ktoré mu bránia v rozvoji...


Kľúčové slová:

koučing

mentoring

coaching

koučovanie

vzdelávanie

osobnosť mentora

história mentoringu



Obsah:
  • 1 KOUČOVANIE
    1.1 História koučingu
    1.2 Čo je koučovanie ?
    1.3 Druhy koučovania
    1.4 Osobnosť kouča
    2 MENTORING
    2.1 História mentoringu
    2.2 Zásady mentoringu
    2.3 Osobnosť mentora
    3 KOUČING VERZUS MENTORING
    ZÁVER

Zdroje: