Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Teória sociálnej práce

«»
Prípona
.doc
Typ
prednášky
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
23586
Posledná úprava
20.05.2009
Zobrazené
1 902 x
Autor:
kuriatko
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Kvalita a obsah sociálnej práce

1. Profesionalizácia – sociálna práca získava viac práv a väčšiu zodpovednosť potrebnú k zásahom do dôležitých súkromných sfér života jednotlivca, skupiny alebo komunity.
- Podmienkou je zdokonalenie systému vzdelávania (tendencia k úplnému VŠ vzdelaniu)
- Vznik národných a medzinárodných asociácií sociálnej práce a škôl sociálnej práce, ktoré sa združujú do profesných združení tohto charakteru.
- Uplatnenie tzv. supervízie, podstatou ktorej je na základe odborných poznatkov kriticky riadiť sociálnu prácu v danej oblasti a v pravidelných intervaloch sledovať a hodnotiť ich prácu.
- Supervízor radí sociálnemu pracovníkovi v konkrétnych postupoch a v širšom kolektíve preberá zaujímavé a zložité prípady, učí sociálneho pracovníka aplikovať vedecké poznatky z vedných odborov v praxi pri riešení konkrétnych sociálnych situácií, učí ich zvládať emocionálnu účasť na živote klienta, zvyšovať ich sebakontrolu pri jednaní s klientom, upozorňuje na chyby a nedostatky, pomáha prekonať frustráciu sociálneho pracovníka z nesprávnych rozhodnutí i syndrómu vyhorenia ... uprednostňuje v odbornej príprave polyvalenciu a špecializáciu, zvládnutie protirečivosti názorov...

Kľúčové slová:

sociálna práca

Profesionalizácia

chudoba

metodológia