Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Podnikateľské riziká

«»
Prípona
.doc
Typ
bakalárska práca
Stiahnuté
119 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
21105
Posledná úprava
16.03.2009
Zobrazené
2 153 x
Autor:
nnanni
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Základným článkom našej ekonomiky je podnik. Predstavuje ekonomický systém, ktorý vykonáva určitú podnikateľskú činnosť. Jedným z jeho najdôležitejších poslaní je dosahovať čo najlepší hospodársky výsledok, a to znamená že sa snaží maximalizovať zisk.
Pri plnení nielen svojho najdôležitejšieho cieľa ale aj ostatných cieľov podniku sťažujú toto dosahovanie podnikateľské riziká.
Práve problematikou podnikateľských rizík sa zaoberáme vo svojej práci, kde postupne v jednotlivých kapitolách poukazujeme že podnikateľské riziko je neoddeliteľnou súčasťou podnikateľských aktivít a nesmieme ho v žiadnom prípade zanedbávať.
Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola je rozdelená do dvoch častí riziko a neistota a analýza faktorov rizika. V prvej časti charakterizujeme riziko samotné, jeho členenie. Rozsiahlejšie sme v prvej časti spracovali klasifikáciu podnikateľských rizík. Druhá časť prvej kapitoly analýza faktorov rizika zahŕňa identifikáciu faktorov rizík a stanovenie významnosti faktorov rizika. Táto časť je nevyhnutnou súčasťou tejto problematiky a bez nej nemá význam sa venovať tejto oblasti.

Kľúčové slová:

Riziko

neistota

podnikatelske riziko

znizovanie rizika

poistenie