Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Domov sociálnych služieb - analýza DSS Horné Obdokovce

«»
Prípona
.doc
Typ
analýza
Stiahnuté
9 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
14318
Posledná úprava
17.03.2023
Zobrazené
1 174 x
Autor:
miruska6161
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úcta k životu nám prikazuje pomáhať každému, kto pomoc potrebuje. Človek nemôže žiť iba pre seba, pretože by potom pod hlušinou věci stratil v sebe človeka.
Albert Shweizer

V tejto seminárnej práci som si rozhodla opísať malú sociálnu skupinu Domov sociálnych služieb Horné Obodkovce. Vybrala som si túto skupinu práve preto, že sa nachádza v mojej obci. Dúfam, že ju dostatočne opíšem. V jadre opíšem zariadenie, jeho minulosť, súčasnoť, pokúsim sa zhrnúť kritéria, podľa ktorých by sa mal zamestnanec takéhoto zariadenia správať a v skratke popíšem príbehy niektorých klientov DSS.

Človek - vo svojej podstate najdokonalejší tvor kráčajúci po modrej planéte Zem. Do vienka dostal možnosť využívať rozum a šikovnosť ľudských rúk. Vďaka týmto darom pretvára svet, zdokonaľuje svoje bytie, robí si život krajším, píše dejiny ľudstva...
Dostal však aj iné dary. Charakter, cit, túžbu. Vďaka nim dokáže milovať, vnímať šťastie, prežívať radosť a naplno vychutnávať so všetkým krásnym, ale aj smutným, čo prináša čas medzi východom a západom slnka.
Žijeme v hektickej dobe, ktorá je mimoriadne náročná na čas. Udalosti dní sa mihajú veľkou rýchlosťou. Väčšina z nás prijala tento štýl bytia a neregistrujeme niektoré skutočnosti a ľudí, ktorí nemôžu naplno vychutnať svoj život. Zabránila im v tom choroba, úraz alebo im matka príroda, či božia prozreteľnosť cez obmedzenie duchovného sveta nedovolí hľadieť na svet rovnakými očami ako nám ostatným. No všetci bez rozdielu máme rovnaké právo zaradiť sa do spoločnosti a nájsť v nej, pokiaľ sa dá, svoje uplatnenie a pocit šťastia.
Preto našou úlohou a povinnosťou je s úctou im pomáhať a spríjemňovať každú chvíľu ich neľahkého osudu.
Ako najdokonalejší tvor tejto planéty by nás táto neraz neľahká úloh mala ctiť a robiť človeka človekom.
...

Kľúčové slová:

DSS

domov sociálnych služieb

sociálne služby

sociálny domov

liečba

ošetrovateľstvo

postihnutie

sociálny pracovník

imobilný klient

duševné zdravie



Obsah:
  • Úvod -2-
    Charaktristika zariadenia, popis súčasného stavu -3-
    Osobnosť sociálneho pracovníka -5-
    Analýza -5-
    Jedna veľká rodina -7-
    Záver -8-

Zdroje:
  • prednášky
  • poznámky
  • odborná literatúra
  • internet