Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Hľadanie pravdy

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
1,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22063
Posledná úprava
08.04.2009
Zobrazené
1 674 x
Autor:
donkofola
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Utorok. 11. september 2001. Deň, ktorý sa navždy zapísal čiernym písmom do pamäti ľudstva ako najkrvavejší teroristický útok v histórii.
V tento tragický deň vyhaslo 2749 nevinných, nič netušiacich ľudských životov. Strach a panika sa dodnes šíri po celom svete, pretože ľudia sa už nikde nemôžu cítiť v bezpečí. Sprísnené bezpečnostné opatrenia nás sprevádzajú na každom kroku, najmä na letiskách.
Teroristi dokázali, že aj taká nedobytná pevnosť ako Spojené štáty americké sú zraniteľné. Bola to priama rana do srdca, ktorá otriasla každým obyvateľom nielen tejto veľmoci ale aj celým svetom.
Určite si teraz myslíte, že táto práca sa bude zaoberať 11. septembrom ako ho každý pozná. Že znovu napíšeme to, čo sa už popísalo vo všetkých denníkoch, povedalo vo všetkých televíznych a rozhlasových správach.
Uvažovali ste niekedy nad tým, že tento ohavný čin nemajú na svedomí teroristi, ale že je v tom niečo viac? Napadla vás myšlienka, že v tento deň sa odohral najväčší podvod všetkých čias? Nemyslíte si, že celá udalosť je zahalená rúškom tajomstva? Nezdá sa vám, že nás americké úrady vedome klamú a zavádzajú?

Kľúčové slová:

Slovensky jazyk

teroristický útok

al-Kháida

USA

Pentagon

chronológia udalostí