Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Manažment - vypracované otázky II. časť

«»
Prípona
.doc
Typ
ťahák
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
13193
Posledná úprava
30.10.2020
Zobrazené
1 929 x
Autor:
wildorchid
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. MANAŽMENT - súbor prístupov, názorov, odporúčaní a metód, ktoré vedúci pracovníci používajú na zvládnutie špecifických činností, smerujúcich k dosiahnutiu sústavy cieľov organizácie.
VEDENIE ĽUDÍ - bezprostredné, priame, komunikačno-informačné, osobné pôsobenie M na podriadených, ktorým chce dosiahnuť ich žiaduce pracovné správanie. Manažment nie je totožný s pojmom vedenie. VĽ je užší pojema vykonáva sa v rámci funkcií riadenia M, je teda jeho nedeliteľnou súčasťou.
FAKTORY, KTORÉ OVPLYV. VĽ: 1. Vedúci subjekt(M)- autorita: formálna, odborná, neformálna (morálna a charizmatická) 2. Vedený objekt (podriadení) 3. Podmienky riadenia. Môžme pridať: priamy nadriadený, charakter a náročnosť plnených úloh, kolegovia M v rovnakej pozícii, metódy vedenia i prostredie.

2. OBSAH ČINNOSTI M - M má v PaB službách právomoc vykonávať riadiace pôsobenie s cieľom efektívneho využitia všetkých zdrojov organizácie,vrátane jemu pridelených ľudí.
ZDROJE: ľudské, materiálne, energetické finančné a informačné. M má 3 úlohy: 1. Uznať význam podriadených 2. Udržovať vlastnú iniciatívu 3. Klásť dôraz na výkonnosť. V procese VĽ M ovplyvňuje: úroveň informovanosti, správanie podriadených, spôsob plnenia požiadaviek organizácie, nežiadúce postoje podriadených, zdravé medziľudské a skupinové vzťahy, vzťah nadriad. k podr. A opačne, podmienky pre VĽ, využitie tvorivých síl.
ZVLÁŠTNOSTI VĽ v PaBS: 1. Nedostatok času na rozhodovanie, všetci policajti zásahovej skupiny sa musia podriaďovať rozhodnutiam veliteľa 2. Prísna utajenosť dôležitých operácií a informácií voči iným organiz. 3. Vysoký stupeň autority pri riešení náročných úloh 4. Procesná samostatnosť.
...

Kľúčové slová:

manažment

osobnosť

tvorivosť

štýl práce

metódy riadenia

poznávací proces

diagnóza

motivácia

hodnotenie

pracovná porada

vedenie ľudí

delegovanie

koučovanie

stres

etika



Obsah:
  • 1. MANAŽMENT
    2. OBSAH ČINNOSTI M
    3. ŠTÝL PRÁCE
    4.OSOBNOSŤ
    5. TVORIVOSŤ
    6. METÓDY RIADENIA
    ...
    21. MALÁ PRAC. SKUPINA
    22. PRIMÁRNY CYKLUS SPRÁVANIA A ČINNOSTI ČLOVEKA
    23. KOUČOVANIE
    24. STRES
    25. PRÁVNE ZABEZPEČENIE RIAD. ČINNOSTI M
    36. ETIKA

Zdroje:
  • prednášky
  • poznámky
  • skriptá