Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 031   projektov
0 nových

Jazyk C++ - Objektovo orientované programovanie

«»
Prípona
.doc
Typ
skriptá
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,5 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
24717
Posledná úprava
25.02.2010
Zobrazené
1 011 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Objektovo orientované programovanie je dôležitá množina metód, ktoré zefektívňujú vývoj programu a zároveň zvyšujú spoľahlivosť programov ().
Objektovo orientované programovanie zlúčilo procedurálne programovanie, ktorého podstatou je funkčná abstrakcia (rozčlenenie celej aplikácie do malých modulov podľa druhu vykonávaných činností) s tzv. dátovou abstrakciou.

Dátová abstrakcia robí s dátami to, čo funkčná s operáciami. Podobne ako pri funkčnej abstrakcií nás zaujíma iba to, čo daná funkcia robí a nie ako to robí, v dátovej abstrakcií nás zaujíma čo môžeme s dátovou štruktúrou robiť a nie ako je implementovaná. Čiastočná dátová abstrakcia je i v procedurálnych programovacích vyšších jazykoch, napríklad, čísla v pohyblivej rádovej čiarke sú abstrahované vo všetkých programovacích jazykoch. Nemusíme sa zaoberať presnou binárnou reprezentáciou čísla v pohyblivej rádovej čiarke, keď mu priraďujeme hodnotu. Nie je nutné, aby sme rozumeli zložitosti binárneho násobenia, keď chceme násobiť dve hodnoty v pohyblivej rádovej čiarke. Jedinou dôležitou vecou je, že čísla v pohyblivej rádovej čiarke fungujú správnym a zrozumiteľným spôsobom. Navyše objektovo orientované programovanie dovoľuje definovať vlastné abstraktné dátové typy.
O súboroch cookie na tejto stránke

Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.

Nastavenia Povoliť všetko