Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Vybraná spravodajská (tlačová) agentúra vo svete

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
20416
Posledná úprava
02.03.2009
Zobrazené
2 592 x
Autor:
zabinka
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Spravodajská agentúra má aj iné názvy napr. tlačová a informačná agentúra, informačná agentúra, tlačová agentúra, tlačová kancelária, telegrafná agentúra. Spravodajská agentúra je inštitúcia zabezpečujúca redakciám tlače, rozhlasu a televízie, ale aj iným záujemcom platený informačný servis.
Spravodajské agentúry môžu byť komerčné – informácie predávajú, družstvá, ktoré si informácie navzájom vymieňajú a predávajú ich nečlenom a neziskové organizácie. Spravodajské agentúry pripravujú informácie „tvrdého faktu“ tak, aby boli k dispozícii ostatným médiám bez nutnosti ďalších (väčších) úprav.
Mohli sme si vybrať akúkoľvek spravodajskú, alebo tlačovú agentúru vo svete. Ja som si vybrala organizáciu zvanú: „British Broadcasting Corporation“, známejšiu pod skratkou BBC. Myslím si že BBC patrí medzi najznámejšie svetové spravodajské agentúry. Ale keby som niekomu povedala, aby mi o tejte spravodajskej agentúre povedal niečo bližšie, tak by asi nevedel veľmi reagovať. A aj toto je jeden z dôvodov prečo som sa rozhodla práve pre túto spravodajskú agentúru.

Kľúčové slová:

tlačová agentúra

spravodajská agentúra

BBC



Zdroje: