Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Seminárna práca - Rečová komunikácia

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
8 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
21577
Posledná úprava
18.09.2017
Zobrazené
5 521 x
Autor:
ferdo261
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Bez perfektnej komunikácie si nemožno predstaviť napredovanie našej spoločnosti. Základným cieľom knižky je sledovať všetky prostriedky a formy, pomocou ktorých sa ľudia dorozumievajú. Sústreďuje sa skôr na nejazykové prostriedky ako jazykové.
Komunikácia je rozhovor alebo slovo komunikovať ako sprostredkovať, spájať, dohovárať sa. Jazyková komunikácia je proces, ktorý sprostredkuje vzájomné informácie ľudí. Sprostredkované informácie sa môžu šíriť jednosmerne alebo obojsmerne. Kom. systém má tieto časti: dvaja komunikanti, dorozumievací kód, to jest súbor prostriedkov, ktorým sa komunikanti dorozumievajú, médium, to jest nosič, ktorý informácie prenáša, a obsah informácie. V prípade, keď komunikanti sú fyzicky navzájom prítomní, odpadá časť médium, ktoré informáciu prenáša.
Komunikácia je ideálna vtedy, keď obaja komunikanti dobre ovládajú dorozumievací kód. Na dorozumievanie nestačí iba holý jazyk, to jest komplex iba klasických gramatických, lexikálnych, zvukových a iných prostriedkov, ktoré poznáme. Na každom živom rozhovore sa zúčastňuje celý rad prostriedkov, ktoré dopĺňajú klasický jazykový systém. Keď hovoríme o jazykovej komunikácií v tom zmysle, že ju chápeme ako komplex všetkých zjavných a priamych alebo iba nepriamych činiteľov, treba termín jazyková komunikácia spresniť na rečová komunikácia.

Kľúčové slová:

Jazykové prostriedky v komunikácii

Hlasové prostriedky v komunikácii

Vzdialenosť a priestor v komunikácii

rečová komunikácia



Obsah:
  • Úvod
    1. Jazykové prostriedky v komunikácií
    2. Hlasové prostriedky v komunikácií
    3. Vzdialenosť a priestor v komunikácií
    Záver

Zdroje:
  • Oľga Škvareninová - Rečová komunikácia