Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Podnikové riadenie - výber pracovníkov

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
11 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
11076
Posledná úprava
29.10.2018
Zobrazené
1 399 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Výber pracovníkov je neoddeliteľnou súčasťou riadenia ľudských zdrojov. Závažnosť výberu pracovníkov je daná skutočnosťou, že každý pracovník disponuje určitými osobnými predpokladmi, určitou kvalifikačnou, výkonovou a osobnostnou kapacitou, ktorá je individuálne špecifická a vyjadruje úroveň a oblasť jeho pracovnej spôsobilosti. Zároveň každá činnosť, profesia, funkcia predstavuje vzhľadom k rôznym stránkam profilu pracovníka dosť jednoznačne vymedzený súbor požiadaviek a nárokov. Zaradenie pracovníka je primerané, ak dochádza k súladu medzi požiadavkami profesie a predpokladmi pracovníka. Pri zaraďovaní človeka do pracovného procesu je teda užitočné odborne ho posúdiť vzhľadom k požiadavkám profesie alebo funkcie, ktorú má vykonávať.
V mojej práci sa budem venovať téme „ Proces výberu, výchove a hodnoteniu pracovníkov“. Ako dôležitá súčasť podnikového manažmentu sa prejavujú vzťahy medzi jednotlivcami a podnikom. Tieto vzťahy sa v odbornej praxi hodnotia ako primerané ľudské zdroje, ktoré možno zadovážiť pre organizáciu. Primerané ľudské zdroje potom možno definovať ako jednotlivcov v organizácii, ktoré aktívne prispievajú k dosiahnutiu cieľov podnikového manažmentu. Pri obstarávaní primeraných ľudských zdrojov spravidla rozlišujeme nasledujúce 4 čiastkové stupne: nábor, výber, výchova, hodnotenie.

Kľúčové slová:

ľudské zdroje

výber zamestnancov

výchova zamestnancov



Obsah:
  • Úvod 3
    1. Nábor 4
    2. Výber 4
    2.1 Výberový proces 4
    2.2 Kritéria výberu 6
    2.3 Kroky výberového procesu 6
    3. Výchova pracovníkov 9
    4. Hodnotenie pracovníkov 9
    Záver 11
    Použitá literatúra 12

Zdroje:
  • Doc. Ing. Anna Kachaňaková, CSc. a kol. : Personálny manažment, Ekonomická univerzita, Bratislava, 1993
  • M.Amstrong,: Personální management, : Grada Publishing, Praha, 1999
  • Prof.Ing. J.Višňovský, CSc., Ing. Ľ.Nagyová, CSc., Ing. M. Šajbidorová, CSc., : Manažment ľudských zdrojov, Nitra , 1996