Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Návrh všeobecných cieľov predmetu Technológia

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
19438
Posledná úprava
14.02.2009
Zobrazené
1 737 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Teoretická časť:



Všeobecné ciele – systému výchovy a vzdelávania v Slovenskej republike spočívajú v cielavedomom a systematickom rozvoji osobnosti mladého človeka, vychádzajúc z orientácie našej spoločnosti, z jej potrieb, politických, ekonomických a socialnych pomerov.

Cieľom vyučovacieho predmetu je poskytovať žiakom základné vedomosti súvisiace s predmdetom výuky a to je vlasová kozmetika. Poskytnúť základné informácie o nárokoch na kaderníčku, odbornú prípravu na vykonávanie kaderníckych služieb.

Žiaci sa oboznámia s predmetom výučby s cieľom oboznámenia sa s vlasmy, ich úpravou – umyvynie, ošetrovanie vlasovej pokožky, stríhanie, farbenie, trvalá ondulácia, tvorbou účsov.

V prvom ročníku sa žiaci oboznámili so základnými, všeobecnými informáciami o štruktúre vlasovej pokožky, o stavbe vlasu o fyzikálnych vlastnostiach vlasu. O smere rastu vlasu, o hrúbke vlasu a dalších vlastnostiach vlasu.

V druhom ročniku je podelené učivo do viacerých blokov podľa tématického celku bez určenia počtu hodín. O blokoch ktoré sa budú vyučovať je nutné rozhodnutie riaditeľa školy.
Stríhanie a úprava vlasov: vlasy sa stríhajú a upravujú rozličnými technikami, z ktorých si každá vyžaduje odbornosť a zručnosť. Dôležité je osvojiť si nové módne technológie. Stríhanie kladie veľké požiadavky na predstavivosť a vkus kaderníka.

Kľúčové slová:

všeobecné ciele predmetu technológia