Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Krízový manažment

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
13 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
17704
Posledná úprava
06.01.2009
Zobrazené
2 341 x
Autor:
michalitka1
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Využívanie informačných technológií robí z počítača progresívny pracovný nástroj. Počítače a internet nás dnes sprevádzajú takmer na každom na pracovisku, v školách i v domácnostiach. Sú zdrojom informácií, zábavy, ale aj pracovným prostriedkom. Čoraz viac sú využívané nové formy práce vykonávané v domácom prostredí výlučne prostredníctvom počítača.

Rozvoj počítačových technológií napreduje veľkým tempom, a tak neustále narastá počet pracovísk, kde sa počítač využíva ako hlavný výrobný nástroj. Dokáže nám v mnohých oblastiach zjednodušiť a zefektívniť prácu, no na druhej strane práca s ním prináša riziká, ktoré si dnes len málokto uvedomuje. Aj napriek tomu, že je dnes často v odborných aj populárnych publikáciách a článkoch písané o zdravotných dôsledkoch takejto práce, a predovšetkým o doporučeniach týkajúcich sa usporiadania a vybavenia pracovného miesta, v praxi sa opakovane stretávame s radou nedostatkov hlavne ergonomickej povahy.

Kľúčové slová:

krízový manažment

práca s pocitacom

povinnosti zamestnávateľa

zdravotné aspekty práce



Zdroje:
  • - NV SR č. 247/2001 Z.z. o minimálnych bezpečnostných a zdravotných požiadavkách pri práci so zobrazovacími jednotkami
  • - Publikácia národného inšpektorátu práce ISBN: 80-968834-6-1
  • - Krizový management ve veřejné správě, ISBN 8086119831
  • - Právne predpisy STN, nariadenia vlády, zákony, Smernice rady
  • - www.zadanie.sk
  • - www.ruvzmartin.sk