Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Komparácia školského systému na Slovensku a vo vybranej zahraničnej krajine

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
19 x
Veľkosť
4,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47135
Posledná úprava
13.11.2017
Zobrazené
2 284 x
Autor:
Aviis23
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vo svojej seminárnej práci by som sa chcela zaoberať komparáciou školského systému na Slovensku a školského systému vo Fínsku. Mojou motiváciou pre spracovanie tejto seminárnej práce boli rôzne články a publikácie, ktoré som si mala možnosť prečítať o tomto školskom systéme. V periodikách je fínsky školský systém označený za jeden z najlepších v Európe na základe rebríčkov testovania pätnásťročných žiakov v Programe pre medzinárodne posudzovanie študentov (Programme for International Student Assessment, ďalej len PISA) organizovaných Organizáciou pre ekonomickú spoluprácu a vývoj (Organisation for Economic Co-operation and Development, ďalej len OECD), kde sa Fínsko pravidelne umiestňuje na popredných priečkach vo všetkých troch skúmaných oblastiach - matematike, čítaní aj vedných disciplínach.

Kľúčové slová:

komparatívna pedagogika

školský systém

pedagogika

periodiká

matematika

čítanie

vedné disciplíny



Obsah:
  • Úvod
    1 Popis školského systému vo Fínsku
    2 Popis školského systému na Slovensku
    3 Komparácia školských systémov
    Záver
    Použitá literatúra

Zdroje:
  • PRUCHA, J., - KANSANEN, P. : Školní vzdelávani ve Finsku. Praha: Karolinum, 2015. ISBN 978-80-246-3194-3 (online : pdf)
  • HAJDÚKOVÁ, V. a spol. : Súhrnná správa o stave hodnotenia školského systému, škôl, učiteľov a žiakov v Slovenskej republike. Bratislava: NÚCEM, 2012. ISBN 978-80-89638-00-0 (online : pdf)