Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Interaktívne tabule

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
11 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
25878
Posledná úprava
20.07.2009
Zobrazené
2 255 x
Autor:
vevusa
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Výrazný rozvoj techniky a vývoj jej aplikácií, ku ktorému dochádza v poslednom desaťročí v našej spoločnosti, má za následok, že pre školy a učiteľov sa vyslovene imperatívom doby stáva využívanie nových vyučovacích prostriedkov vo výchovno-vzdelávacích procesoch. Klasická didaktická technika ako napr. epiprojektory, filmové projektory, videotechnika je postupne na školách nahrádzaná novými technickými prostriedkami. Fakulty pripravujúce učiteľov reagujú na túto skutočnosť inováciou obsahu didakticko-technologickej prípravy budúcich učiteľov, ktorá je súčasťou všeobecnej pedagogicko-psychologickej zložky ich študijných programov. V rámci predmetov zameraných na prácu s didaktickou technikou sú budúci učitelia oboznamovaní s možnosťami využívania vyučovacích prostriedkov založených na nových audiovizuálnych prístrojoch, digitálnej technike, multimediálnych počítačoch a systémoch riadenia vzdelávania v ich budúcej profesionálnej práci.

Kľúčové slová:

interaktívne tabule

výhody

nevýhody

druhy

použitie



Zdroje:
  • KLOCOKOVÁ, D. – MUNK, M. – ZÁHOREC, J.: Tvorba elektronických výučbových materiálov s dôrazom na interaktivitu a spätnú väzbu. In: INFOTECH 2007: Zborník. Olomouc : UP, 2007. ISBN 978-80-7220-301-7.
  • KLOCOKOVÁ, D. – MUNK, M.: Ukážka využitia heuristiky v e-kurzoch. In: ACTA MATHEMATICA 9, IV. Nitrianska matematická konferencia: Zborník. Nitra : FPV UKF, 2006. ISBN 80-8094-036-3.